ep archivo   pequeno comercio minorista en oviedo
EUROPA PRESS - Archivo

UPTA demana "mesures urgents per pal·liar la situació crítica" del petit comerç. L'associació assegura que l'any 2022 havien desaparegut més de 6.700 comerços.

"El petit comerç no resisteix, avisem des de fa molts mesos del difícil escenari que travessa el sector i de la necessitat d'adoptar mesures urgents per pal·liar la crítica situació. O les administracions intervenen o no es podrà frenar el desastre i milers d'autònoms es quedaran a la ruïna", ha assenyalat Eduardo Abad, president d'UPTA Espanya.

Setembre acaba amb una pujada d'afiliació al RETA de 2.427 efectius, segons les dades ofertes pel Ministeri d'Inclusió, Seguretat Social i Migracions.

La majoria dels sectors presenten xifres positives, i destaquen significativament: Educació, Activitats Professionals, Activitats Sanitàries i Construcció, amb una pujada de 2.437, 1.632, 1.340 i 520 respectivament.

L'hostaleria, tot i això, amb el final de la temporada estival, presenta un descens aquest mes de 3.074 afiliats. Tot i que el sector més perjudicat al llarg de l'any continua sent el comerç. Destaca l'elevat nombre de negocis que s'han perdut, sens dubte a causa de la crisi econòmica, l'escassetat i els preus elevats de les matèries primeres, del combustible i l'electricitat.

Per territoris, destaca la pèrdua d'afiliació a Castella i Lleó (-812) i Galícia (-618). Aragó i Astúries també presenten pèrdues significatives amb 238 i 182 cotitzants menys, respectivament.

Per part seva, les comunitats que més creixen són Illes Balears (5.855), Madrid (2.129) i Catalunya (665). Aquestes xifres fan que el setembre tanqui amb un total de 3.329.863 afiliats.

Noticias relacionadas

contador