ep sedeunicajamalaga enimagenarchivo
EUROPA PRESS/ARCHIVO
1,18€
  • 0,03€
  • 2,44%

Amb els seus títols en mínims històrics i malgrat ser el banc que més està patint en borsa aquest any, Unicaja ha rebut el suport de Jefferies. Els seus analistes recomanen 'comprar' i consideren que el preu objectiu de l'entitat se situa als 1,20 euros, un 90% per sobre dels 0,60 en els quals cotitza durant la sessió d'aquest dimecres, durant la qual les seves accions estan caient més d'un 1%.

"El difícil entorn d'ingressos per als bancs espanyols es reflecteix bé en la valoració actual d'Unicaja", expliquen en un informe, "però les preocupacions signifiquen que el mercat ha passat per alt tres fortaleses que poden impulsar la valoració més alta".

Entre les raons que dona Jefferies per atorgar aquest alt potencial a Unicaja es troba que té un potencial de reducció de riscos i de costos per sobre dels seus competidors. A això, se suma la capacitat de generar fins a 1.000 milions d'euros de capital excedent per 2021 "gràcies a la disposició d'actius i inversions no rendibles i l'aprovació del model intern (IRB) per actius ponderats per risc hipotecari".

A més, creuen que el banc pot tornar un 25% de la seva capitalització a través de dividends aquí a dos anys "seguint un índex de pagament progressiu". "La recent sol·licitud i aprovació del permís per recomprar el 3% de les accions pot ser una indicació de la voluntat de l'administració (i del regulador) de tornar el capital", afegeixen. Pel que fa a la reducció de costos, consideren que la força laboral relativament més antiga del banc (el 34% dels seus empleats és major de 50 anys) i l'alta densitat de sucursals, particularment en la seva regió 'local' de Màlaga, "proporciona un major marge per a guanys d'eficiència sostingudes en un menor cost enfront dels seus parells".

Destaquen com un catalitzador la presentació del nou pla de negocis, esperat per octubre o novembre de 2019. I assenyalen que "si bé, l'entorn de tipus suggereix un risc a la baixa per les expectatives de guanys consensuades, creiem que això ja es reflecteix en la valoració actual". Precisament des de Jefferies apunten com un dels riscos per a l'entitat una "política monetària moderada sostinguda que exerceix encara més pressió als baixos tipus d'interès i ingressos".

Des que va començar l'any, l'entitat andalusa acumula una caiguda en borsa per sobre del 40%.

Noticias relacionadas

contador