ep archivo   economia  unicaja banco amplia hasta diciembre la bonificacion de 150 euros por la
DAVID ARRANZ WWW.DAVIDARRANZ.COM - Archivo

Unicaja ha ofert una guia optimista per al 2023, malgrat que les seves accions cauen amb molta força aquest dimarts, a causa d'unes provisions més grans del previst fetes pel banc andalús en els resultats del quart trimestre.

  • 1,15€
  • 1,24%

En les previsions per a aquest exercici, Unicaja ha anticipat "una activitat empresarial sòlida", en un escenari de tipus d'interès a l'alça, que permetrà una "repreciació" de la seva cartera hipotecària, cosa que augmentarà la seva rendibilitat.

En aquest sentit, l'entitat ha anticipat que el marge d'interessos anual creixerà entre un 15% i un 20%, gràcies al fet que el marge bancari, que inclou el marge d'interessos més les comissions (que augmentaran un 5%), menys els despeses OPEX (suposant un ús parcial de la cobertura no assignada als préstecs), creixerà a un ritme superior al 30%.

Unicaja també espera aconseguir durant els propers trimestres les "sinèrgies romanents del procés de reestructuració" després de la seva fusió amb Liberbank, cosa que li permetrà reduir entre un 2%-3% les seves despeses operatives.

BANKINTER ELEVA CONSELL A COMPRAR

Els experts de Bankinter han elevat el consell fins a comprar des de mantenir i consideren la correcció actual una oportunitat per entrar al valor.

"L'equip gestor entreveu un creixement del marge d'explotació superior al 30% el 2023 i un cost del risc baix. Això és el més important, encara que les xifres del quart trimestre defrauden les expectatives", afirmen.

En aquest sentit, han revisat a l'alça la seva recomanació fins a comprar, perquè “les partides clau del compte de pèrdues i guanys (Marge d'Interessos & Costes) avancen a la bona direcció, la guia per al 2023 és positiva i els múltiples de valoració són atractius".

Noticias relacionadas

contador