ep archivo   sede de unicaja banco 20230119173004
UNICAJA - Archivo

Unicaja s'enfonsa a borsa aquest dimarts després de publicar els seus resultats del quart trimestre i del conjunt del 2022. Aquestes són les primeres valoracions dels analistes, que destaquen unes provisions més grans del que s'esperava com el factor més negatiu que no ha agradat al mercat.

  • 1,15€
  • 0,70%

Els experts de Renta 4, que aconsellen sobreponderar el valor, amb un preu objectiu d'1,43 euros per acció, afirmen que “els resultats del quart trimestre s'han situat per sota de les nostres estimacions i les del consens”.

En aquest sentit, comenten que la pèrdua trimestral d'1 milió d'euros, enfront de la seva estimació de benefici trimestral de 35 milions, s'ha degut "principalment a causa de majors provisions i menor marge brut, que no s'ha pogut compensar amb una lectura més positiva de les despeses d'explotació”.

Com a factors positius, aquests analistes destaquen "el creixement del marge d'interessos que recull el procés de repreciació de la cartera de crèdit"; i "la solidesa en capital, amb una ràtio CET 1 'fully loaded' del 13%".

Sobre les provisions, comenten que el cost del risc se situa en 62 punts bàsics en incloure "un esforç en provisions, com a conseqüència de l'actualització de l'escenari macro per reflectir més inflació".

En valorar les previsions per al 2023, Renta 4 explica que "el banc estima un creixement del marge d'interessos per sobre del +15%, un descens entre el 2% i el 3% de les despeses d'explotació, recolzat pels estalvis de costos encara pendents; i un cost de risc entre 30 i 35 punts bàsics".

Aquests analistes recorden, a més, que Unicaja s'havia revalorat un 21% el mes de gener, sense comptar la sessió d'aquest dimarts, en què registra pèrdues molt destacades.

BANKINTER ELEVA EL SEU CONSELL A COMPRAR

Per part seva, els experts de Bankinter han elevat el seu consell fins a comprar des de mantenir i consideren la correcció actual una oportunitat per entrar al valor.

"L'equip gestor entreveu un creixement del marge d'explotació superior al 30% el 2023 i un cost del risc baix. Això és el més important, encara que les xifres del quart trimestre defrauden les expectatives", afirmen.

En aquest sentit, han revisat a l'alça la seva recomanació fins a comprar, perquè “les partides clau del compte de pèrdues i guanys (Marge d'Interessos & Costes) avancen a la bona direcció, la guia per al 2023 és positiva i els múltiples de valoració són atractius".

JEFFERIES: "UN TRIMESTRE DESORDENAT"

Per part seva, els experts de Jefferies, que han reiterat el seu consell de comprar, amb un preu objectiu d'1,60 euros, consideren que "el quart trimestre va ser desordenat".

Segons la seva valoració, els impactes extraordinaris registrats (provisions més grans, ajust del pla de pensions) van donar lloc a la pèrdua trimestral d'1 milió d'euros.

Encara que, segons la seva opinió, el més negatiu és que el marge net d'interessos es va situar un 2% per sota del previst pel consens, a causa dels costos de finançament majorista més grans.

A més, consideren la guia per al 2023 "inicialment decebedora", ja que la previsió de pujada del marge d'interessos entre un 15% i un 20% és menor que l'anterior, que anticipava un augment del 20%.

Tot i aquestes consideracions, han reiterat el seu consell de compra, perquè “ens agraden els seus sòlids matalassos de capital i la seva barreja defensiva de préstecs. A més, creiem que la fusió amb Liberbank crea valor, mentre que el banc està fortament orientat a un entorn de taxes més altes".

Noticias relacionadas

contador