ep el presidente de iberdrola igancio galan
IBERDROLA - Archivo

Pot ser la gran operació corporativa d'Iberdrola el 2020, un exercici atípic per la crisi provocada pel coronavirus. No obstant això, va coent-se a foc lent. En concret des de fa un any, perquè Iberdrola manté converses des de juliol de 2019 per fer-se amb el control d'Infigen, la companyia de renovables australiana per la qual manté una guerra d'ofertes.

  • 11,72€
  • 0,95%

En concret, segons indiquen fonts coneixedores de les converses, la companyia presidida per Ignacio Galán porta dotze mesos negociant els detalls d'una operació que pot suposar-li el salt a les antípodes, un mercat amb potencial de creixement i on ja ha remarcat la seva voluntat d'inversió.

Per aconseguir-ho, ha de guanyar la guerra d'ofertes en la qual està immersa en la seva pugna amb UAC Energy (que forma part del grup filipí Ayala Corporation) i té fins a finals del mes de juliol per guanyar-se el favor d'una majoria d'accionistes.

En aquest cas, les bases de la companyia espanyola són unes quantes. Una d'elles, el preu, 0,89 dòlars australians per acció que proposa, en efectiu. Després d'apujar l'oferta inicial afrontaria el pagament, amb recursos propis, de 869,9 milions de dòlars australians, l'equivalent actual a 536 milions d'euros.

MESOS DE CONVERSES

A més, Iberdrola compta amb el suport del consell d'administració d'Infigen, que ja s'ha pronunciat a favor de la seva proposta de cara a sumar el suport d'accionistes. Un dels que ja han mostrat el seu compromís és The Children's Investment Fund Management (TCI), que s'ha compromès a acceptar la proposta de l'elèctrica amb un 20% de l'accionariat d'Infigen que controla.

En la seva cerca de suports, Iberdrola ha transmès als inversors, a través dels seus últims comunicats a la borsa australiana, el seu potencial com a companyia. Per exemple, la seva dimensió, amb actius que superen els 47.000 milions d'euros i amb un volum d'ingressos de 9.426 milions en l'exercici que hagués acabat el passat 31 de març.

A més, assenyala que, al llarg d'aquests mesos de converses amb el consell d'administració d'Infigen, ha ampliat el seu coneixement sobre el mercat australià, on ja té presència, tot i que encara sigui petita, amb el projecte híbrid entre eòlica i solar denominat Port Augusta.

Noticias relacionadas

contador