ep parque eolico marino de iberdrola 20240408112103
IBERDROLA

El parc eòlic marí Vineyard Wind 1 d'Iberdrola, anomenat projecte de l'any contra el canvi climàtic. Aquesta instal·lació, que Avangrid desenvolupa davant de les costes de l'estat de Massachusetts, subministra energia neta a 30.000 llars i empreses de la regió, gràcies a les cinc turbines que van entrar en funcionament al primer trimestre de l'any, segons ha informat Iberdrola.

  • 12,36€
  • 1,31%

La companyia assenyala que Vineyard Wind 1 és el primer projecte eòlic marí a gran escala dels Estats Units. La instal·lació de 806 MW consta de 62 aerogeneradors de més de 800 peus d'alçada i serà la planta d'energia renovable més gran de Nova Anglaterra una vegada estigui plenament operativa. Subministrarà energia a unes 400.000 llars i reduirà les emissions de carboni més d'1,6 milions de tones a l'any.

Així mateix, el projecte ha creat més de 2.000 llocs de treball fins ara i ha aportat 590 milions de dòlars a l'economia de Massachusetts.

"Ens sentim molt honrats de rebre aquest important guardó, i donem les gràcies al Consell Empresarial Mediambiental per la seva col·laboració i suport a la feina conjunta d'adopció de mesures urgents contra el canvi climàtic", ha assenyalat Pedro Azagra, CEO d'Avangrid.

El premi es lliurarà a la celebració dels guardons EBC APEX, el seu nom oficial, el juny de 2024 al City Winery de Boston, Massachusetts. El reconeixement l'atorga el Consell Empresarial Mediambiental, o EBC, una organització sense ànim de lucre, creada el 1990 per executius d'empreses mediambientals i energètiques per intercanviar idees i compartir experiències.

“És un honor per a EBC lliurar el Premi Ruth H. Silman al Projecte de l'Any sobre el Canvi Climàtic a Vineyard Wind 1, un desenvolupament que fa avançar Massachusetts, i tota la regió de Nova Anglaterra, cap a un futur energètic més net i sostenible”, ha afirmat Ann Gisinger, directora executiva d'EBC.

Noticias relacionadas

contador