ep thermomix y cook-key 20201110135211
THERMOMIX - Archivo

El Jutjat Mercantil 5 de Barcelona ha condemnat Lidl per vendre un robot de cuina que viola els drets de patent de la màquina Thermomix, i li exigeix indemnitzar el creador de la màquina i retirar del mercat tots els robots de cuina 'Monsieur Cuisine Connect' , de la marca Silvercrest del supermercat.

La sentència aclareix que la quantitat total de la indemnització a Vorwerk, titular de la patent de Thermomix, es fixarà en la sentència, tot i que l'afectat va exigir el 10% de les vendes del robot de Lidl des de la seva comercialització, al juny de 2018.

D'aquesta manera, el jutge considera els delictes contra Lidl pels drets de la patent, ja que les dues parts van mostrar arguments oposats sobre si la patent de Thermomix incloïa novetats suficients respecte a altres robots de cuina anteriors.

El Jutjat ha conclòs que la màquina oferta per la cadena de supermercats "reprodueix totes i cadascuna de les característiques" de la patent de Vorwerk, de manera que es presenten indicis de delicte en infringir la Llei de patents.

Per la seva banda, Lidl va explicar que el seu producte no viola els drets de patent de Thermomix, i va sol·licitar al Jutjat anul·lar la patent, perquè considerava que hi havia "falta de novetat" respecte a màquines similars comercialitzades prèviament.

En resum, la indemnització per danys i perjudicis, la sentència imposa a Lidl la prohibició d'importar, emmagatzemar, oferir i comercialitzar aquests robots de cuina.

LIDL PUJA EL SALARI ALS SEUS EMPLEATS

D'altra banda, el supermercat ha arribat a un acord amb els sindicats per renovar el conveni col·lectiu, que inclou una pujada d'un mínim del 5% el salari dels seus més de 15.500 treballadors repartits en tot el territori nacional.

Aquest nou acord, amb un període de vigència per als exercicis 2020 i 2021, estableix una pujada del salari mínim, fixat en 8,85 euros/hora, un 21% més que el salari mínim interprofessional.

El conseller delegat de Lidl a Espanya, Claus Gran, ha indicat que "aquest acord suposa una nova mostra del nostre compromís amb l'ocupació de qualitat a Espanya i ens manté com a referents en ocupabilitat dins del nostre sector, apostant per l'estabilitat laboral, una retribució competitiva i la consolidació i ampliació de drets socials".

Noticias relacionadas

contador