ep mercadona 20200904131103
MERCADONA - Archivo

Aldi, Hipercor, El Corte Inglés, Alcampo, Lidl, Supercor i Mercadona són les cadenes d'àmbit nacional que millor han estat valorades pels consumidors, segons el rànquing de satisfacció de l'OCU. L'encapçala la cadena catalana de supermercats Bonpreu, seguida de diverses cadenes igualment regionals, tres catalanes, PlusFresc, bonÀrea i Esclat i una valenciana, Consum.

Només bonÀrea ha destacat pels seus "bons" preus a l'estudi anual de supermercats, mentre que tant Esclat com Plusfresc resulten ser de les cadenes regionals més cares. Dins dels grans hipermercats, el millor posicionat és Hipercor, amb una puntuació de 82, seguit pel Supermercat El Corte Inglés, i per Alcampo, les dues cadenes comparteixen la mateixa puntuació, 81.

El preu és el factor que més influeix en la satisfacció dels usuaris, però no és l'únic que interessa als consumidors. Així, l'enquesta també revela valoracions sobre l'assortiment dels productes, la seva frescor, la seva qualitat, on destaquen PlusFresc, Costco i Hipercor, tenint en compte la ubicació del supermercat, la seva facilitat d'accés, la comoditat i la neteja de les instal·lacions o l'atenció rebuda.

L'enquesta mostra que la despesa mitjana per visita és de 76 euros i que les primeres marques són les preferides quan es tracta de productes d'higiene personal, així com gels o xampús o de refrescos, mentre que les marques blanques dominen en menjars preparats, làctics, congelats i cremes.

Quant als hàbits de compra, només un 12% dels compradors continua pagant amb efectiu i un 30% fan la compra per Internet al mínim un cop al mes, el doble que abans de la pandèmia, tot i que el servei de lliurament a domicili és un dels aspectes pitjor valorats.

Entre els enquestats, el més normal és anar a comprar un o dos cops per setmana. Encara que, amb la pandèmia ha canviat els hàbits de compra, abans del coronavirus, un 27% anava a la compra tres o més vegades per setmana, mentre que al juliol aquest percentatge havia caigut al 14%, al mateix temps que augmentaven els que no fan ni tan sols una visita setmanal. En tot cas, totes les cadenes van ser molt ben valorades per l'amplitud dels seus horaris d'obertura.

L'enquesta de l'OCU recull l'experiència de 5.825 socis de l'organització durant el passat mes de juliol.

Noticias relacionadas

contador