ep supermercado de mercadona en granada
MERCADONA

Els petits guanyen terreny als colossos. És el cas de Lidl i els supermercats regionals, que estan creixent a expenses dels grans del sector, com Mercadona, Carrefour i DIA durant els vuit primers mesos del 2020 i per primera vegada a la història.

La pandèmia i la 'nova normalitat' donen ales a les cadenes alternatives, encara que Mercadona es manté com a líder amb una quota de mercat del 24,8% després de cedir un 0,8% en aquest període.

Les xifres dels de Juan Roig continuen sent com per a emmarcar-les, malgrat perdre tres milions de clients durant el confinament (els quals ja està recuperant). "El 90% dels espanyols ha entrat a comprar a Mercadona en el que va d'any", observen els experts de Kantar.

Malgrat la caiguda d'aquest període, García creu que Mercadona "no ha arribat encara al seu sostre" a Espanya, ja que considera que "encara té recorregut de creixement a algunes regions". "Esperem alguna reacció per la seva part i algun moviment per a recuperar els clients perduts. Per captar-los, ha de desenvolupar el seu 'ecommerce' i recuperar la confiança del 'cap' quan toca anar a la botiga", ha assenyalat.

Carrefour, que es manté a la segona plaça de la distribució espanyola, va cedir un 0,5% en aquest període, fins al 8,2% de quota, que se situaria al 8,5% amb la recent compra dels supermercats SuperSol.

García ha destacat que l'adquisició de SuperSol, que el reforça en proximitat, ja ha començat a notar-se i s'està implementant a una "gran velocitat", la qual cosa permetrà guanyar més d'un punt de quota a Andalusia i 0,5 punts a Madrid.

Per part seva, Dia aconsegueix el 6% de la distribució nacional després de cedir un 0,7%, després de no haver pogut retenir el creixement aconseguit durant la fase de confinament pel coronavirus en el retorn a la nova normalitat.

"Podem pensar que ha perdut tot el que ha guanyat durant el confinament, però és el seu millor any dels últims tres. Ha aconseguit avançar i el seu futur a mitjà termini pinta molt millor que fa un any", ha explicat García, que ha precisat que la firma ha reduït les seves promocions, la qual cosa li permetia ser "competitiu en preus".

Noticias relacionadas

contador