ep el presidente ejecutivo de telefonica jose maria alvarez-pallete en el parlamento europeo
TELEFÓNICA - Archivo
4,17€
  • 0,04€
  • 0,92%

UBS ha publicat aquest dijous un informe en què analitza el canvi de rumb anunciat per Telefónica. El banc suís s'ha mostrat crític amb el fet que el president de la 'teleco', José María Álvarez-Pallete, no parlés en cap moment del dividend, que l'entitat creu que cal retallar. El pla és "un pas a la direcció correcta", però hi ha encara molts peròs sobre la taula.

I és que, segons els analistes d'UBS, hi ha serrells per resoldre a Telefónica, com és l'assumpte de la retribució a l'accionista. La política de dividends "encara no s'ha abordat", remarca el banc suís. "Telefónica ha aprovat l'organització de la seva estratègia, reorientant la seva assignació de capital amb l'objectiu de prioritzar quatre mercats principals, promoure negocis d'alt creixement i aprofitar el valor de la seva infraestructura. No obstant això, en aquesta etapa, la visibilitat continua sent limitada apel que fa a l'execució (de el pla) i els possibles riscos", expliquen aquests experts.

UBS afegeix, a més, amb contundència que "el que és més important" és que Telefónica "no va considerar una retallada de dividend que continuem veient com un pas clau per accelerar el despalanquejament i permetre's maximitzar les seves opcions estratègiques".

Els experts d'UBS mantenen el consell de neutral sobre els títols de la companyia de telecomunicacions i el seu preu objectiu de 6,4 euros. Cal recordar que l'entitat va retallar dràsticament els seus pronòstics respecte a Telefónica el passat mes d'agost, ja que fins a aquest moment recomanava 'comprar' i veia un preu objectiu dels títols de 9,1 euros.

La seva decisió de no canviar la qualificació es deu, com diuen, al fet que no tenen prou elements per valorar si cal modificar o no les projeccions sobre Telefónica. Ni tan sols la previsió de 2.000 milions d'ingressos addicionals per al 2022 permet fer-ho. "El mateix és vàlid per a les implicacions de valor i el palanquejament de les transaccions potencials que involucren els infra actius", diu UBS, que insisteix que "una retallada del dividend a una rendibilitat de l'1% (remuneració d'0,065 €/acció enfront dels 0,4 €/acció actuals) permetria una reducció addicional de 0.8x ND/EBITDA en 5 anys".

"A més d'una flexibilitat operativa i estratègica més limitada, l'alt nivell de palanquejament exacerba l'exposició de les empreses als vents en contra de les divises a Llatinoamèrica i al risc a la baixa dels beneficis. La perspectiva desafiant que caracteritza el sector de telecomunicacions europeu en el seu conjunt, i a Telefónica en particular requeriria, al nostre parer, una reavaluació més substancial de l'estratègia d'assignació de capital de l'empresa, amb una major prioritat del despalanquejament enfront de la remuneració a l'accionista i una redefinició més significativa de la cartera d'actius de l'empresa", afirma UBS

Els analistes del banc suís calculen que la cobertura de dividends de la 'teleco' serà d'aproximadament 1,3 vegades a partir del 2020, un nivell que podria dir-se que és "molt baix, tenint en compte l'alt nivell d'endeutament i l'alta exposició de l'empresa a les volàtils monedes llatines".

Noticias relacionadas

contador