alvarez pallete rueda prensa telefonica
4,22€
  • 0,07€
  • 1,73%

Els analistes analitzen aquest dijous el pla a futur anunciat ahir dimecres al tancament per Telefónica. Diuen els experts que aquest pla "clarifica les prioritats del grup pel que fa a mercats", i posa el focus en Espanya, Alemanya, Regne Unit i Brasil. A la resta de Llatinoamèrica es fa una empresa derivada de tots els negocis.

"A nivell qualitatiu la notícia ens sembla positiva", assenyalen els experts de Banc Sabadell, que creuen que aquest nou pla hauria de servir de catalitzador. No obstant això, afegeixen que "a nivell financer l'impacte és petit" (2.000 milions d'euros en ingressos el 2022, +4% sobre l'actual).

Telefónica ha anunciat igualment la creació de noves divisions de tecnologia i infraestructures per posar en valor la infraestructura desplegada i per desplegar de la companyia, alhora que es redefineix el model de centre corporatiu i l'organització de Telefónica Espanya.

"Valorem positivament la presentació d'aquest pla", assenyalen els experts de Link Securities al seu informe diari d'aquest dijous. "Entenem que la companyia requeria d'una iniciativa d'aquest calibre per tornar a recuperar l'interès dels inversors", afegeixen.

Telefónica va acabar ahir la jornada amb alces de l'1,5% animada per l'expectació generada abans d'explicar aquest pla, cosa que va passar a les 18 hores. Avui segueix avançant al voltant d'un altre 1,5%.

"UN PAS A LA DIRECCIÓ CORRECTA"... ENCARA AMB PERÒS

UBS creu que el pla anunciat aquest dimecres per Telefónica és "un pas a la direcció correcta", al mateix temps que subratlla el fet que la política de dividends "encara no s'ha abordat".

"Telefónica ha aprovat l'organització de la seva estratègia, de reorientar la seva assignació de capital amb l'objectiu de prioritzar quatre mercats principals, promoure negocis d'alt creixement i aprofitar el valor de la seva infraestructura. No obstant això, en aquesta etapa, la visibilitat continua sent limitada pel que fa a l'execució (del pla) i els possibles riscos", expliquen.

UBS afegeix amb contundència: "El que és més important, (Telefónica) no va considerar una retallada de dividend que continuem veient com un pas clau per accelerar el despalanquejament i permetre's maximitzar les seves opcions estratègiques".

Noticias relacionadas

contador