ep oficina bankinter 20190606125306
BANKINTER - Archivo
6,78€
  • 0,02€
  • 0,33%

Els experts d'UBS publiquen aquest dimecres un informe en què sostenen que el panorama dels bancs "domèstics" espanyols encara és "desafiant" i retallen el seu consell sobre Sabadell -fins a 'neutral' des de 'comprar'- i Bankinter -fins a 'vendre' de 'neutral'. En el cas del banc català, rebaixen també el preu objectiu fins a 1,00 euro des d'1,05 euros. Per Bankinter, l'eleven fins a 5,25 euros des de 5,05 euros.

  • 1,46€
  • 1,04%

"Reconeixem que les entitats domèstiques espanyoles s'han enfrontat a uns riscos menys negatius del que s'esperava aquest estiu: una decisió no excessivament desfavorable sobre l'IRPH i un paquet de mesures menys restrictiu de la prevista per part del BCE. No obstant això, després del ral·li del 10-20%, els múltiples deixen poc espai per a alegries", expliquen aquests analistes.

El banc suís creu que els guanys de les entitats financeres s'aniran estabilitzant o caient el 2020/2021 i aquesta és una de les raons per les quals baixa tant Sabadell com Bankinter, sense deixar qualificacions de 'compra' al sector. Així, per Unicaja té un consell de 'neutral' (preu objectiu de 0,85 euros); per a Bankia de 'vendre' (retalla el preu objectiu fins a 1,60 euros des d'1,70 euros); i per a CaixaBank de 'neutral' (eleva el seu preu fins a 2,75 euros des de 2,70 euros).

UBS afegeix que, si els inversors malgrat tot volen exposar-se en bancs domèstics espanyols han d'analitzar bé els punts forts de cada un. "En ser l'únic banc que ha reduït els costos nominals, creiem que Unicaja podria beneficiar-se d'un ús més eficient del seu excés de capital del qual recollim a les nostres estimacions. Encara veiem que els guanys de TSB gràcies al control de costos ofereixen a Sabadell cert component defensiu. CaixaBank no sembla car si s'és cautelós amb els guanys, però necessitem claredat total sobre l'IRPH. En la nostra opinió, tant Bankia com Bankinter estan sobrevalorats a aquests nivells", afegeixen aquests experts.

Noticias relacionadas

contador