ep unicajaliberbank 20190522134606
EUROPA PRESS - Archivo
0,28€
  • 0,00€
  • 1,72%

Els experts de Berenberg han iniciat la cobertura de Liberbank amb un consell de 'mantenir' i un preu objectiu de 0,35 euros, un 16% per sobre del preu actual de cotització. Segons aquests analistes, Liberbank és un objectiu potencial de compra a causa de la seva petita grandària i valoració barata. En la seva opinió, la fusió amb Unicaja segueix sent una possibilitat.

"Mantenim la nostra opinió que una possible fusió entre Liberbank i Unicaja tindria sentit tant des del punt de vista estratègic com financer. Creiem que qualsevol possible represa de les converses entre els dos bancs no s'anunciarà abans del segon trimestre del 2020, ja que s'espera que l'aprovació de la migració cap a models IRB s'hagi rebut per llavors", expliquen des de la companyia.

El fet que Liberbank es presenti com un objectiu potencial d'adquisició és el principal catalitzador a l'alça per a la tesi d'inversió de Berenberg. Per la resta, consideren que el panorama financer de l'entitat presenta punts forts i febles. "És probable que es requereixin més provisions i la seva eficiència de costos limita el marge per compensar els vents en contra en els ingressos. No obstant això, el capital alliberat de l'aprovació de l'IRB mitiga aquestes preocupacions, en la nostra opinió", assenyalen.

I SOBRE UNICAJA...

Per Unicaja, Berenberg manté sense canvis el seu consell de 'comprar' i el seu preu objectiu d'1,10 euros, un 32% per sobre del preu actual de cotització. "El descompte del 30% amb el qual cotitza respecte a Bankia és injustificat. Bankia és al grup de les nostres posicions curtes. La nostra opinió es basa en la incapacitat de l'entitat per enfrontar els vents en contra, a curt i mitjà termini, en els ingressos. Davant Bankia, Unicaja ofereix factors per mitigar els vents en contra i una posició de capital més fort. Com a tal, creiem que la diferència de valoració entre totes dues no està justificada", expliquen.

Credit Suisse també apostava la setmana passada per un moviment corporatiu en què participés Unicaja. Sense referir-se a Liberbank, aquests analistes indicaven igualment que, tot i que és una opció "probable", encara és "distant" en el temps.

Noticias relacionadas

contador