netflixx

Els analistes d'UBS han retallat el preu objectiu de Netflix després que aquest dimarts després del tancament de Wall Street presentés uns resultats que van decebre el mercat per la caiguda en el nombre de subscriptors i la retallada de les previsions de cara al conjunt de l'exercici 2022.

  • 565,15$
  • 2,44%

És per això que aquests experts han rebaixat la valoració sobre la plataforma de reproducció en continu dels 575 dòlars per acció als 355 dòlars.

I és que els resultats han tingut el seu trasllat immediat a la borsa. Al mercat 'after hours' ja va caure un 25%, una reculada que s'ha estès aquest dimecres al matí. Des del començament d'any, Netflix s'ha deixat un 42%, un percentatge que s'eleva al 49% si es pren com a referència el mes de novembre del 2021.

"El gegant de la plataforma de reproducció en continu planeja contrarestar les estimacions negatives de creixement el 2022 mitjançant la introducció d'una oferta de menor preu, que inclouria anuncis per als clients", assenyala Adam Seagrave, operador de vendes al Regne Unit de Saxo Markets.

Aquesta via dels ingressos publicitaris és una opció que apunten altres analistes, com els experts d'AJ Bell. "El cost de crear programes i pel·lícules segueix pujant i Netflix gasta molt en màrqueting per mantenir la seva marca davant dels consumidors, i per això necessita pensar més enllà dels ingressos per subscripció en termes de diners que entra per la porta", assenyalen.

Les subscripcions és el principal negoci de la companyia, cosa que s'ha vist congelada i que ha portat els analistes a preguntar-se si Netflix ha arribat al pic. És per això que des de l'empresa apunten a noves maneres d'incrementar aquestes dades, perseguint els que comparteixen les contrasenyes per accedir als serveis, cosa permesa fins ara per enganxar més públic.

Des de la direcció calculen que uns 100 milions de llars s'aprofiten d'aquesta tripijoca, cosa que sumada a l'entorn competitiu més dur, deixa Netflix en una situació complicada.

"Les principals plataformes de reproducció en continu ja estaven sotmeses a la pressió d'una competència més gran amb empreses com Disney+, Amazon Prime i Apple TV+, i ara aquestes empreses han d'enfrontar-se a l'evidència de l'alentiment del creixement del nombre de subscriptors, a mitjà d'un augment dels nivells d'inflació”, assenyalen des de CMC Markets.

Noticias relacionadas

contador