ep autopista de abertis 20231127105603
ABERTIS

UBS AM i Abertis han aconseguit un acord per a la venda de l'Autovia del Camino, ha informat aquest dimarts la companyia, que considera que la transacció consolida la seva "nova etapa de creixement, iniciada amb l'adquisició de noves autopistes als Estats Units i Puerto Rico".

  • 18,36€
  • 0,00%

A més, l'operació "forma part de la rotació natural d'actius d'UBS AM Real Estate and Private Markets als fons, després de 6 anys de gestió activa d'actius", detalla Abertis.

Borja de Luis, Head of Origination and Execution Europe a UBS AM, considera que "la proposta d'Abertis proporcionarà a Autovia del Camino el suport necessari durant la resta del període de concessió".

D'aquesta manera, Abertis ha tancat l'adquisició del 100% de l'Autovia del Camino, una concessió de peatge a l'ombra que connecta Navarra amb l'Alta Vall de l'Ebre i que constitueix una àrea d'influència directa entre Pamplona i Logronyo. La infraestructura serà operada per Autopistas, la seva filial a Espanya, aprofitant "les sinèrgies operacionals". S'espera que l'operació es completi abans de final d'any.

L'Autovia del Camino, el contracte de concessió del qual amb el govern de Navarra venç el desembre de 2030, recorre 72 quilòmetres al llarg d'una àrea d'influència directa que recull 144 localitats entre Pamplona i Logronyo, i beneficia directament una població total de 480.000 habitants. El 2022 va presentar un increment de trànsit del 4,2% al tancament de l'any, així com 49,5 milions d'euros d'ingressos i un Ebitda de 45 milions d'euros.

Daniel Vilanova, director general d'Autopistas, ha destacat “la importància de l'operació per a Autopistas, suposant una evidència clara del manteniment de l'aposta d'Abertis pel país on es van iniciar les seves activitats i en què es va adquirir tot el 'know-how' en matèria de seguretat viària i sostenibilitat en les operacions".

"Estem immersos en una nova etapa de creixement clau per al futur d'Abertis. Aquesta operació és especialment important per a nosaltres en donar-se a un mercat com Espanya, on ens avalen anys d'experiència com a operador de referència en la gestió d'infraestructures", destaca José Aljaro, conseller delegat d'Abertis.

contador