photo d archives du logo d ubs

UBS acomiadarà entre un 20% i un 30% de la plantilla després de l'adquisició de Credit Suisse. Un acord de compra que, precisament, és a l'ull de la Fiscalia de Suïssa, que recopila proves com a part d'una possible investigació sobre el pacte.

  • 26,87Fr.
  • -1,25%

La decisió de prescindir dels seus treballadors afectaria uns 11.000 treballadors que seran acomiadats a Suïssa i 25.000 més a tot el món, segons informa el diari suís SonntagsZeitung, citant com a font un alt directiu d'UBS. Cal tenir en compte que, a finals del 2022, les dues entitats sumaven una plantilla de gairebé 125.000 persones.

D'altra banda, l'Oficina del Fiscal General de Suïssa ha obert una investigació sobre la presa de control de Credit Suisse per part d'UBS. L'objectiu és assegurar-se que s'ha respectat la legislació. Segons ha destacat, l'operació inclou "nombrosos aspectes que necessiten ser investigats".

Com expliquen en un comunicat publicat per Financial Times, la Fiscalia suïssa desitja "complir de manera proactiva amb la seva missió i responsabilitat de contribuir a la neteja del centre financer suís". Per això, "ha establert un mecanisme de supervisió sobre això per prendre mesures immediates en qualsevol situació que estigui dins del seu camp d'activitat".

Noticias relacionadas

contador