ubs-ceo-sergio-ermotti

Després de l'anunci del passat 19 de març relatiu a l'adquisició de Credit Suisse per part d'UBS, el Consell d'Administració d'UBS ha nomenat Sergio P. Ermotti conseller delegat del grup i president del Comitè Executiu, amb efecte a partir del 5 d'abril del 2023, després de la Junta General Anual.

Substituirà Ralph Hamers, que ha acceptat dimitir "per servir els interessos de la nova combinació, del sector financer suís i del país", assenyala UBS en un comunicat. Ralph Hamers romandrà a UBS i treballarà amb Sergio P. Ermotti com a assessor durant un període de transició per garantir "un tancament satisfactori de la transacció i un traspàs sense contratemps", afegeix el comunicat.

Ermotti va ser CEO d'UBS durant nou anys, entre novembre del 2011 i octubre del 2020, i va aconseguir reposicionar l'entitat després dels greus reptes derivats de la crisi financera mundial. En particular, segons ha destacat la nota d'UBS, "va consolidar la solidesa financera i va millorar la capacitat de resistència, situant al centre de l'empresa el negoci líder mundial de gestió de patrimonis i actius". Així, UBS considera que és la persona "idònia" per dur a terme la integració de Credit Suisse.

Actualment, Sergio Ermotti és president de l'asseguradora Swiss Re.

"Em sento honrat que se'm demani dirigir aquest banc en un moment tan important per a totes les seves parts interessades i per a Suïssa. M'agradaria expressar la meva gratitud a Ralph per dirigir UBS amb tant d'èxit. La tasca que tenim entre mans és urgent i desafiant. Per dur-la a terme de forma sostenible i amb èxit, i en interès de totes les parts implicades, necessitem avaluar de forma meditada i sistemàtica totes les opcions.Sóc conscient de la incertesa que molts senten i prometo que, juntament amb els meus col·legues, tota la nostra atenció se centrarà a oferir el millor resultat possible per als nostres clients, els nostres treballadors, els nostres accionistes i el govern suís”, ha declarat Ermotti.

Noticias relacionadas

contador