• Uber define sus servicios como una fórmula de economía colaborativa entre particulares que permite que conductor y usuario acuerden el trayecto
ep coche autonomouber
UBER

El Tribunal Suprem ha admès a tràmit el recurs de la Generalitat de Catalunya sobre l'activitat de la plataforma Uber, per la qual cosa establirà si ha de sotmetre's a la intervenció administrativa del sector del transport o ha d'entendre's que desenvolupa una activitat que no està sotmesa a llicència o autorització.

Es tracta d'un recurs de cassació interposat per la Generalitat contra la sentència de 6 d'octubre del 2016, del Jutjat Contenciós Administratiu 15 de Barcelona, que va estimar un recurs d'Uber contra una multa de 4.001 euros que la Generalitat va imposar a la plataforma, ha informat l'alt tribunal en un comunicat aquest dilluns.

El Govern català va imposar la multa per "la contractació com a transportista o la facturació en nom propi de serveis de transport públic de viatgers en vehicles de fins a nou places sense ser prèviament titular d'autorització de transport".

No obstant això, el jutjat de Barcelona va anul·lar la sanció en considerar que la Generalitat havia aplicat indegudament la regulació continguda en la Llei d'Ordenació del Transport Terrestre, ja que el servei d'intermediació prestat per Uber no s'ha d'incloure en aquesta norma, sinó en la de Serveis de la Societat de la Informació.

DOCTRINA "GREUMENT DANYOSA"

Segons la resolució del Suprem, consultat per 'Europa Press', la Generalitat addueix en el seu recurs que és compatible que Uber estigui subjecta a ambdues normatives, i que la sentència impugnada "conté doctrina greument danyosa per als interessos generals".

Argumenta que les activitats desplegades per Uber, sense la precisa autorització, comporten "una greu distorsió en el sistema de transport públic de viatgers" en turismes sotmès al corresponent control administratiu emparat en la normativa de transport.

El Govern català exposa que, d'acceptar-se la doctrina de la sentència impugnada, "permetria la consolidació d'un nou marc jurídic que suposaria la desregularització 'de facto' del sector de transport de viatgers en turismes de fins a nou places".

DESAVANTATGE PER ELS QUI TENEN LLICÈNCIA

Afegeix que la sentència col·loca els titulars de llicències --que van ser obtingudes en un determinat marc regulatori-- "en una indubtable posició de desavantatge" enfront d'aquelles empreses que presten serveis a través d'una plataforma digital.

Uber defineix els seus serveis com una fórmula d'economia col·laborativa entre particulars que permet que conductor i usuari acordin el trajecte, compartint les despeses del mateix.

Per contra, la Generalitat entén que Uber realitza una activitat de transport, encara que la seva execució efectiva s'encomana a tercers, consistent en la contractació o facturació de serveis de transport sense la pertinent habilitació prèvia.

Noticias relacionadas

contador