• La lliura segueix per sobre dels 1,2500 dòlars
euro dolar cb

L'euro ha arrencat la setmana fortament pressionat a la baixa, després de la caiguda de gairebé un 3%, de màxims a mínims, de l'última setmana del mes de març. El dòlar, mentrestant, es manté allunyat del seu preu més baix en quatre mesos, aconseguit també la setmana anterior, quan es va devaluar contra la divisa europea fins a mínims de l'11 de novembre i també a l'índex del dòlar -que mesura l'acompliment de la moneda contra les seves monedes rivals-. Experts esperen que l'euro continuï deprimit al curt termini i pugui estendre la seva caiguda fins a preus per sota dels 1,0600 dòlars.

Per a Michael Hewson, analista de CMC Markets, la depreciació de l'euro, més enllà dels 1,0680 dòlars, on descansa la mitjana mòbil de 50 dies, obre les portes al fet que els baixistes el condueixin a l'encreuament al preu objectiu dels 1,0580 dòlars, mentre que “la divisa europea necessita recuperar l'àrea dels 1,0780 dòlars per estabilitzar-se”, assenyala l'expert.

La moneda única es manté feble malgrat les bones dades macroeconòmiques, especialment els índexs de gestors de compres, que s'han disparat a màxims de gairebé sis anys, mentre l'atur a la Zona Euro ha descendit al febrer al 9,5%, la taxa més baixa des de maig de 2009. Des de Danske Bank alerten que l'encreuament euro/dòlar sembla disposat a seguir la seva tendència a la baixa, especialment “si les actes de les últimes reunions de la Reserva Federal dels EUA (Fed) i del Banc Central Europeu (BCE), que es publicaran aquesta setmana, apunten al fet que segueix aguditzant-se la divergència entre l'enfocament d’ambdòs bancs centrals”. Els analistes de l'entitat danesa expliquen el recent comportament de l'encreuament, perquè “els factors de curt termini no justificaven que es mantingués per sobre dels 1,09 dòlars”.

“Danske Bank: “Els factors de curt termini no justificaven que l'euro/dòlar es mantingués per sobre dels 1,09 dòlars”

Avisen també aquests experts que les dades sobre el mercat del sector manufacturer (ISM) poden assenyalar certa desacceleració a l'activitat del sector negocis dels EUA. Malgrat que a Danske Bank mantenen un biaix negatiu en l'euro/dòlar per al curt termini, també apunten al fet que el dòlar va apuntalar els seus guanys de la setmana passada, amb l'índex del dòlar recorrent un 2% a l'alça fins als 100,500 punts, durant “el típic moviment de compres de finalització de mes, però el seu panorama no ha canviat realment”.

EL DÒLAR, ALCISTA?

De fet, els alcistes al ‘bitllet verd’ van reprendre una mica de control al final del mes, no obstant això, després de tres setmanes consecutives de caigudes, l'índex del dòlar va tancar el primer trimestre amb pèrdues d'un 1,9%, cosa que no ajuda ser realment optimistes en la moneda als analistes del banc d'inversió danès.

Analitzant un parells de divises més, el dòlar no ha repetit la seva fortalesa contra altres rivals, com la lliura, que manté el pols al seu rival nord-americà, a nivells de preus propers als 1,2550 dòlars, malgrat l'arrencada del Brexit i dels primers compassos de les negociacions a les quals s'enfrontaran Regne Unit i la Unió Europea. I contra el ien, el dòlar es manté més a prop dels 111,00 iens que dels màxims per sobre dels 112 iens del divendres passat.

També avisa de múltiples riscos perquè el ‘bitllet verd’ continuï pujant Hussein Sayed, analista de FXTM. “Després que les declaracions de diversos membres de la Fed i del seu Comitè de Política Monetària, el FOMC, hagin donat raons per pensar que el banc central podria ser més agressiu a la seva política monetària del que va mostrar durant la seva reunió del 15 de març, les actes de la Fed, que es publiquen dimecres, donaran més pistes sobre les intencions dels banquers centrals”, indica Sayed. L'analista també assenyala que la dada d'ocupació dels EUA podria dinamitar els alcistes en el dòlar si es confirma que el mercat laboral s'ha refredat al març, després del creixement del mes anterior. El mercat espera que s'hagin afegit 180.000 nous llocs de treball, des dels 235.000 del mes anterior.

Des del punt de vista de l'anàlisi tècnica, “malgrat les últimes caigudes en l'euro/dòlar i malgrat altres moments de mercat, almenys es pot dir que al curt termini tenim mínims i màxims creixents i així no cau”, indica José María Rodríguez, analista de Bolsamanía. “Existeix una potencial zona de suport a l'entorn dels 1,0575-1,0580 que podria tractar-se de base d'un petit canal alcista. Encara que el suport clau de curt termini segueix sent als 1,0490”, assenyala l'expert.

“La diferència és que tenim un primer màxim creixent i que, per tant, encara hi ha la possibilitat que després de l'actual correcció a l'encreuament li vegem dirigir-se a la resistència que presenta als 1,10650 per on passa la directriu baixista de l'últim any”, assenyala Rodríguez.

Noticias relacionadas

contador