• Gamesa absorbirà Siemens Wind Power i seguirà cotitzant en borsa
  • Els accionistes que ho siguin el 6 d'abril cobraran el dividend del dia 11
aerogenerador gamesa

La fusió entre Gamesa i Siemens Wind Power s'ha fet efectiva aquest dilluns, després de la seva inscripció al Registre Mercantil de Biscaia i com ha comunicat la Comissió Nacional del Mercat de Valors. Aquest era l'últim pas requerit per tancar l'operació, anunciada al juny de 2016, després de complir amb totes les condicions precedents i altres accions de tancament.

  • 18,05€
  • 0,00%

Com recull l'Acord de Fusió, Gamesa distribuirà 1.005 milions d'euros com a dividend entre els seus accionistes (3,61 euros per acció). A més, la posició líquida, a 31 de març, que s'integrarà a Gamesa inclou la caixa de les entitats escindides (carved out) de Siemens, caixa acumulada des d'aquesta escissió i acords contractuals, per un import total de 885 milions d'euros. El calendari del pagament de dividend serà el següent segons apunta la companyia: 6 d'abril, última data d'adquisició amb dret a dividend. 7 d'abril, ex-dividend. Correcció tècnica al mercat d'uns 3,6 € per acció. I finalment, l'11 d'abril s'efectuarà el pagament del dividend extraordinari.

Així mateix, dimarts, 4 d'abril, se celebrarà el primer consell d'administració de la companyia combinada, en què està previst que es prenguin les primeres decisions sobre la composició de l'òrgan rector i les seves comissions, així com els primers nomenaments de l'equip directiu.

En concret, el nou consell d'administració de Gamesa resultant de la fusió es va fixar en 13 membres, dels quals cinc són nomenats per Siemens, dues per Iberdrola, quatre són independents i dos executius (el conseller delegat i el secretari del consell). En concret, els cinc consellers no executius dominicals triats per Siemens per al consell de la companyia són la presidenta de Siemens Espanya, Rosa García, Mariel von Schuman, Lisa Davis, Klaus Helmrich i Ralf Thomas.

ROSA GARCÍA, PREVISIBLEMENT PRESIDENTA NO EXECUTIVA

La multinacional alemanya serà l'encarregada de nomenar el president no executiu de Gamesa, càrrec que ocuparà previsiblement la pròpia Rosa García, segons assenyala Europa Press. Amb aquesta fusió neix un líder global a la indústria eòlica, amb presència a més de 90 països, capacitat industrial als principals mercats eòlics i una base instal·lada de 75 giga watts (GW).

La companyia combinada comença a operar amb una cartera de comandes valorada en uns 21.000 milions d'euros, 11.000 milions d'euros d'ingressos i un Ebit ajustat d'1.100 milions d'euros, segons dades pro forma a desembre de 2016.

La companyia, amb seu a Zamudio (Biscaia), seguirà cotitzant a la Borsa espanyola i es converteix en una de les majors companyies industrials de l'IBEX 35. Siemens tindrà un 59% de les accions de la companyia resultant, Iberdrola, un 8% i la resta serà 'free float'.

El domicili social i oficines centrals de la companyia combinada, així com la seu operativa del negoci 'onshore', estaran situats a Espanya, mentre que la seu del negoci 'offshore' serà a Hamburg (Alemanya) i Vejle (Dinamarca).

Noticias relacionadas

contador