• La xarxa social acumula 330 milions d'usuaris únics actius al dia, un 12% més que l'any passat
Jack-3

La xarxa social de microblogging ha presentat aquest dijous els resultats del quart trimestre de 2017 i l'acumulat de l'any. Twitter ha presumit del seu primer benefici, un total de 91 milions de dòlars que, comparats amb les pèrdues de 167 milions del mateix trimestre de l'any passat, indiquen que alguna cosa està canviant.

  • 53,70$
  • 0,66%
L'increment de les vendes d'anuncis de vídeo són una de les principals raons de l'increment de la facturació publicitària

Twitter va facturar 732 milions de dòlars durant l'últim trimestre de l'any, un 2,09% més que durant el mateix trimestre més que a l'any passat i millorant les expectatives dels analistes. L'increment de les vendes d'anuncis de vídeo són una de les principals raons de l'increment de la facturació publicitària. Tot i la millora d'ingressos entre octubre i desembre, en l'acumulat de l'any la xarxa social no aconsegueix reprendre el vol. La companyia tanca 2017 amb 2.443 milions de dòlars ingressats, enfront dels 2.530 milions facturats l'any anterior.

Els Estats Units segueix sent el principal mercat amb el 55% de la facturació, encara que amb una caiguda del 8% enfront de l'exercici passat. La companyia destaca com els ingressos internacionals han crescut un 17% a l'any i ressalta l'enfortiment de la regió asiàtica, principalment Japó que representa un 15% dels ingressos totals de l'any.

La gran fita de Twitter en aquests resultats és haver tancat amb un primer benefici. Els 91 milions de dòlars d'ingrés net marquen un canvi de tendència històric en els seus resultats. La companyia ja va pronosticar durant l'última presentació de resultats que aconseguirien el positiu i s'han complert. L'equip de Jack Dorsey, conseller delegat i fundador de Twitter, ha explicat que el pròxim objectiu és mantenir el resultat positiu durant tots els trimestres de 2018.

Des que Jack Dorsey fundés la xarxa social al març de 2006, la monetització ha estat un dels seus punts febles. La plataforma va créixer en popularitat i en usuaris com l'escuma però els canals d'ingressos mai han suportat el ritme. L'estancament dels usuaris dels últims anys ha suposat un repte i ha obligat Twitter fer molts i variats canvis al seu algoritme i fins i tot al més sagrat, els 140 caràcters de màxim en cada tuit.

La xarxa social tanca amb una mitjana de 330 milions d'usuaris actius únics al dia, xifra que no compleix amb les expectatives del consens d'analistes de FactSet que esperaven 332,5 milions d'usuaris, entre d'altres motius, al tancament massiu de comptes 'fake' per part de la companyia. L'increment d'usuaris del 4% a l'any té com a nota negativa el creixement gairebé pla del quart trimestre en relació al tercer.

El primer trimestre en positiu ha estat rebut pels inversors amb magnificència. Els títols de la companyia pugen més d'un 13% en la preobertura (operacions realitzades abans de l'obertura del mercat).

Noticias relacionadas

contador