• La companyia ha reduït a 21 milions de dòlars de pèrdues durant el tercer trimestre
  • Les vendes trimestrals de 589.600.000 han superat les estimacions dels analistes
ep twitter logo

Twitter es dispara un 13% en borsa després de presentar aquest dijous els resultats del tercer trimestre. La xarxa social ha admès que ha exagerat amb el nombre d'usuaris des del 2014 (cal recordar que Twitter sempre ha estat al punt de mira sobre els comptes falses i amb el seu maneig sobre els missatges polítics), però els inversors valoren altres paràmetres.

  • 53,70$
  • 0,66%

Twitter compta amb 330 milions d'usuaris actius mensuals, un 4% més. Durant el tercer trimestre, es va afegir 4 milions d'usuaris mensuals. L'error dels usuaris ascendeix a no més d'entre 1 i 2 milions, tal com han assenyalat des de la companyia. Això porta el seu compte total d'usuaris a 330 milions. Els usuaris diaris, que són una mètrica separada que van rastrejar les empreses de mitjans i els inversors, van augmentar un 14%.

La companyia ha reduït a 21 milions de dòlars les pèrdues durat el tercer trimestre. Seguint els principis comptables GAAP, la companyia mai ha estat rendible, però durat el quart trimestre de 2017 ha afirmat que aconseguiran la rendibilitat. Això està ajudat per diversos factors, com haver reduït un 16% les seves despeses i haver acomiadat centenars de treballadors.

Els inversors celebren que l'empresa de mitjans socials hagi reduït les seves pèrdues, hagi afegit subscriptors i més, ha aconseguit un "retorn al creixement dels ingressos". Les pèrdues de 21 milions de dòlars durat aquest període de temps contrasten amb les pèrdues de 103 milions de dòlars d'ara fa un any.

Els ingressos de la companyia, tot i això, van ser de 590 milions de dòlars, un 4% menys dels 616 milions del mateix període de l'any passat. Twitter afirma que això s'ha pogut deure al fet que ha reduït el nombre d'anuncis de TellApart. No obstant això, els analistes esperaven uns ingressos de 587 milions, de manera que aquesta xifra finalment ha estat una mica superior al que s'esperava.

Tot i la confusió dels usuaris, Twitter ha superat les expectatives dels analistes sobre els ingressos i guanys per acció. Tot i que els ingressos per publicitat van disminuir un 8% any rere any, les llicències de dades i altres ingressos van augmentar un 22% durant el mateix període de temps.

"Aquest trimestre vam avançar en tres àrees clau del nostre negoci: augmentem la nostra audiència i el nostre compromís, avancem en la tornada al creixement dels ingressos i arribem a una rendibilitat rècord", ha assenyalat el gerent general de Twitter, Jack Dorsey, en un comunicat.

"Ens enorgulleix que les millores que estem realitzant en el producte continuïn fent que les persones tornin a Twitter diàriament. La nostra feina és ajudar les persones a estar informades sobre el que està succeint al món i sobre el que la gent està parlant, i nosaltres enfoquem en fer que el nostre servei sigui més ràpid, més fàcil d'usar i més rellevant per a més persones cada dia", ha afegit Dorsey.

contador