• L'impost sobre aranzels de Trump, una de les variables que més incertesa genera sobre la seva activitat
Tubos Reunidos

Tubos Reunidos es dispara aquest dilluns un 16% al mercat continu després d'enviar un comunicat a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV), en el qual defensa els comptes del seu exercici 2017 després dels dubtes del seu auditor, PwC, sobre la seva viabilitat com a companyia.

  • 0,64€
  • -0,78%

Tubos Reunidos explica al comunicat remès a la CNMV que la incertesa esmentada per PwC al seu informe és "material" i està "relacionada amb l'empresa en funcionament i en cap cas és una excepció als comptes anuals, en conseqüència, l'opinió del auditor és en tot cas favorable".

La companyia assegura que està treballant "en mesures d'actuació necessàries per obtenir els nivells de rendibilitat i generació de caixa objectiva"

La companyia espanyola continua reconeixent que "l'evolució dels negocis de TR està sotmesa a una sèrie de factors d'incertesa, com tots els negocis, si bé, en aquests moments en el cas de TR poden ser materials". Concretament, la companyia explica que "la implantació de les mesures del pla de treball per a la contenció i reducció de la despesa de personal, és un dels factors clau per a la viabilitat i competitivitat de la companyia".

A més, assevera que "l'evolució del tipus de canvi euro-dòlar i els costos de les matèries primeres són variables externes de rellevància en el pla de negoci". A això, Tubos Reunidos afegeix l'impost sobre els aranzels de l'acer i l'alumini "amb algunes excepcions encara per determinar", proclamat pels Estats Units.

Malgrat tot, la companyia apunta que "Tubos Reunidos està avançant en l'execució del seu Pla de creació de valor i en mesures d'actuació necessàries per obtenir els nivells de rendibilitat i generació de caixa objectiva".

LA SETMANA NEGRA DE TUBOS REUNIDOS

Tubos Reunidos va tancar en mínims històrics el 15 de març acumulant una caiguda del 40% durant tota la setmana. I tot, després que el 14, un dia abans, el seu auditor PwC publiqués un informe en què anunciava els seus dubtes respecte a la capacitat i viabilitat de la companyia.

L'empresa cotitzada al Continu acumulava la setmana passada una caiguda el 63% des dels seus màxims de 2017, perforant el suport que presentaven els mínims de 2016, tal com va indicar l'analista de Bolsamanía, J.M. Rodríguez. PwC considerava al seu informe que la generació de fluxos de caixa de Tubos Reunidos està exposada a "tensions de liquiditat", fet que dependrà de l'efecte de les mesures que la companyia dugui a terme per continuar amb el seu pla 'Transforma 360', a més de la seva proposta de contenció i de retallades de personal.

D'aquesta manera, Tubos Reunidos podria tenir dificultats per afrontar els seus deutes, el que, segons PwC, deixaria clar que hi ha "una incertesa material que pot generar dubtes significatius sobre la capacitat de la societat per continuar com a empresa en funcionament".

Tubos Reunidos va registrar més 32,4 milions de pèrdues en els seus comptes corresponents a l'exercici 2017, que va remetre en un comunicat a la CNMV, fet que va suposar per a la companyia espanyola reduir els números vermells en un 35%, al mateix temps que anunciava una reestructuració immediata de la seva filial Productos Tubulares, amb seu a Biscaia.

Noticias relacionadas

contador