ep plantatubos reunidos 20190423133602
EUROPA PRESS - Archivo
0,64€
  • -0,01€
  • -2,14%

Tubos Reunidos torna a cotitzar amb pujades superiors al 20% després d'estar suspesa durant bona part del matí. La companyia ha confirmat aquest dimarts que ha arribat a "un principi d'acord sobre els termes i condicions del refinançament del deute financer de la societat i les seves filials".

El Confidencial avançava abans de l'obertura que la banca ha acordat el rescat de la companyia després de l'advertència de PNB a BBVA. Segons la citada web, la intervenció del govern basc a estat "vital". La informació ha motivat la suspensió dels títols per part de l'organisme regulador.

Tubos Reunidos ha explicat al fet rellevant enviat a la CNMV que, en virtut de l'acord assolit, es refinançarà el deute financer, que pujava a 351 milions d'euros l'abril de 2019.

La nova estructura de finançament constarà de: i) línies de circulant compromeses per import aproximat de 92 milions, ii) Tram A de 85 milions amb calendari d'amortització creixent i un Bo A de 5 milions ambdós amb venciment a 5 anys prorrogables, i iii ) 3 Trams convertibles en accions ordinàries de Tubos Reunidos en determinats supòsits, amb venciment bullet a 6 anys prorrogables, incloent-hi com imports aproximats un Tram B de 122 milions, Tram C de 36 milions i un Bo B de 10 milions els interessos no seran pagadors en caixa, sinó que incrementaran la xifra del principal a venciment o en un supòsit de conversió.

El refinançament està subjecta al compliment de certes condicions suspensives habituals en aquest tipus de refinançaments, incloent-hi l'homologació judicial de l'acord de refinançament i l'aprovació per part de la junta general d'accionistes de l'emissió dels instruments financers convertibles relatius als Trams B i C del deute i del Bo B convertible.

Tubos Reunidos ha explicat que, com a resultat d'aquesta acord de refinançament, aconsegueix racionalitzar el seu deute i comptar amb més flexibilitat en els seus compromisos financers, "cosa que contribuirà a assolir els objectius del seu pla de negoci dins de les actuals necessitats del mercat".

L'acord "facilita la viabilitat i estabilitat de Tubos Reunidos a curt i mitjà termini dins d'un incert escenari de mercat, conseqüència de l'aplicació de mesures aranzelàries a les importacions europees de productes d'acer als Estats Units", ha explicat l'empresa.

Tubos Reunidos ha afegit que es tracta "d'un acord fonamental per contribuir al desenvolupament futur, que ha aconseguit així el suport de les principals entitats financeres creditores, cosa que coadjuva a l'execució del seu pla de negoci i, en conseqüència, a superar les difícils condicions actuals del mercat".

Noticias relacionadas

contador