ep plantatubos reunidos
EUROPA PRESS
0,65€
  • 0,01€
  • 0,78%

PwC, auditor de Tubos Reunidos, ha informat als accionistes d'una important objecció a la viabilitat futura de la companyia i aquesta es desploma en borsa avui dimarts (-7%. 0,245 euros).

Segons Cinco Días, l'auditor -que va dipositar aquest dilluns a la CNMV el seu informe d'auditoria corresponent a 2018- assegura al seu paràgraf d'èmfasi que hi ha una incertesa material relacionada amb el concepte d'empresa en funcionament.

En el mateix, PwC indica, en relació al procés de reestructuració de deute bancari en el qual Tubos Reunidos està immers, que "les circumstàncies actuals de la societat i del grup, així com l'estructura i condicions del deute financer existents al tancament de exercici, són indicatives de l'existència d'una incertesa material que pot generar dubtes significatius sobre la capacitat de la societat per continuar com a empresa en funcionament".

La companyia basca va haver de començar, el setembre del passat any, un procés de renegociació del seu deute bancari obligada per la imposició d'aranzels del 25% que el president dels Estats Units, Donald Trump, va imposar llavors als productes relacionats amb l'acer.

Tubos Reunidos va tancar 2018 amb unes pèrdues de 34,4 milions d'euros, cosa que va suposar un increment dels números vermells del 6% respecte a les xifres de 2017. La companyia va informar en presentar els comptes que les importacions als Estats Units s'havien reduït el 2018 un 17% afectades pels aranzels que van entrar en vigor l'estiu de l'any passat, així com per la reducció d'inventaris dels distribuïdors durant l'última part de l'any. Les vendes van patir un descens del 24% a Espanya i del 16% a la resta d'Europa pels efectes indirectes d'aquests aranzels dels Estats Units.

Noticias relacionadas

contador