ep archivo   recurso de un procesador de la fabricante tsmc
TSMC. - Archivo

L'empresa taiwanesa de semiconductors, TSMC, ha anunciat l'inici de la construcció d'una segona fàbrica de xips a Arizona, i ha elevat la inversió de la companyia a l'estat fins als 40.000 milions de dòlars. L'operació suposa la inversió estrangera directa més gran en la història d'Arizona i una de les inversions estrangeres directes més grans en la història dels Estats Units.

TSMC ja compta amb una altra planta a Arizona que, segons ha comunicat l'entitat, està programada per començar la producció de tecnologia de procés N4 el 2024.

Per a la construcció de la nova fàbrica s'utilitzarà més de 10.000 treballadors i s'espera que les dues factories de TSMC a Arizona creïn 10.000 llocs de treball d'alta tecnologia més, incloent-hi 4.500 llocs de treball directes de TSMC. Quan estiguin completes, les dues plantes de TSMC Arizona fabricaran més de 600.000 oblees a l'any, amb un valor estimat del producte final de més de 40.000 milions de dòlars.

En base al compromís amb el respecte mediambiental, l'entitat ha explicat que TSMC Arizona es troba en la planificació d'una planta de recuperació d'aigua industrial que, quan estigui acabada, permetrà que s'assoleixi una descàrrega de líquid gairebé nul·la.

“Quan estigui complet, TSMC Arizona té com a objectiu ser la planta de fabricació de semiconductors més ecològica dels Estats Units que produeixi la tecnologia de procés de semiconductors més avançada del país, cosa que permetrà la propera generació de productes informàtics de baix consum i alt rendiment als propers anys”, ha afirmat el president de TSMC, Marca Liu.

"Estem agraïts per la col·laboració contínua que ens ha portat aquí i ens complau treballar amb els nostres socis als Estats Units per servir com a base per a la innovació de semiconductors", ha conclòs.

contador