ep presentacion de la familia huawei p40
HUAWEI

L'Administració dels EUA fa un nou pas en la seva disputa comercial i diplomàtica amb la Xina. El Govern de Donald Trump donarà llum verda a una nova llista negra d'empreses tecnològiques del gegant asiàtic amb les quals no es podran realitzar contractacions públiques.

La nova regulació, que podria aprovar-se en els pròxims dies, segons avança l'agència Reuters, impedirà que l'Administració dels EUA compri béns o serveis de qualsevol empresa que empri com a proveïdor a, almenys, cinc companyies xineses, entre les quals, Huawei, Hikvision i Dahua. Aquestes dues últimes estan especialitzades en la fabricació de càmeres i equips de vigilància.

No es tracta d'un moviment nou, perquè aquest veto es basa en una regulació de 2019, que ja requeria que les empreses que mantenen contractes de béns i serveis amb els Estats Units certifiquessin que no utilitzaven tecnologia de determinats proveïdors xinesos, com Huawei o ZTE.

D'aquesta manera, qualsevol contracte amb l'administració dels EUA amb qualsevol d'aquestes companyies no serà possible quan es posi en marxa aquesta regulació, tret que compti amb una exempció específica, segons indica la citada agència.

Aquesta nova mesura de pressió comercial s'afegeix a les recents tensions entre les dues potències econòmiques, a les quals s'ha sumat la pandèmia de coronavirus i els recents canvis de legislació a Hong Kong.

Noticias relacionadas

contador