• Els analistes creuen que la sortida a borsa de Gestamp és "atractiva"
cbgestamp

De sortida a borsa a sortida a borsa. Després de l'estrena de Prosegur Cash, el 17 de març i el de Neinor Homes, el dimecres passat, li toca el torn a la companyia del sector automoció Gestamp. Aquest divendres Gestamp salta al parquet i ho farà a un preu que es fixarà dos dies abans, dimecres. La banda de preus orientativa i no vinculant se situa entre els 5,60 i els 6,70.

“L'actual context de mercat és positiu per les sortides a borsa. La setmana passada l'IBEX va acabar fregant els 10.500 punts i va marcar nous màxims anuals a preus de tancament setmanal”

"La sortida a borsa ens sembla atractiva", assenyalen els experts de Bankinter. L'operació ha anat dirigida exclusivament a inversors institucionals però, una vegada que la companyia comenci a cotitzar, tots els inversors particulars que estiguin interessats poden invertir-hi des del primer segon. "Actualitzarem la nostra opinió i publicarem una nota més extensa un cop la companyia comenci a cotitzar i tinguem accés a major informació", afegeixen aquests analistes i apunten: "Creiem que si surt a la part baixa/mitjana, podria tenir recorregut alcista".

Prosegur Cash va pujar un 3% al dia de la seva sortida a borsa i Neinor Homes també es va revalorar un 3%. Des que es van estrenar, la primera ha pujat un 7% en borsa i la segona, un 1,6%. L'actual context de mercat és positiu per les sortides a borsa. La setmana passada l'IBEX va acabar fregant els 10.500 punts i va marcar nous màxims anuals a preus de tancament setmanal. De moment, i a l'espera d'un possible increment de la incertesa a mesura que s'acosta la data de les eleccions franceses, els índexs segueixen tranquils i l'entorn és apropiat per a nous debuts borsaris.

UNA VALORACIÓ DE 3.540 MILIONS D'EUROS

El rang mitjà de la banda orientativa de preus implica valorar el 100% de Gestamp en 3.540 milions d'euros. En opinió de Bankinter, aquesta valoració no és cara perquè suposa una ràtio EV/EBITDA 2017 de 6,2 vegades per sota d'altres comparables. "A més, arribem a aquest múltiple sota unes estimacions prudents de creixement d’EBITDA el 2017", expliquen.

"Uns marges EBITDA i EBIT inferiors als dels seus comparables justificarien un múltiple de valoració més baix. No obstant això, pensem que existeix capacitat de millora a la gestió del compte de resultats i un múltiple a l'entorn de 6,5 vegades/7 vegades no ens sembla exagerat", afegeixen aquests analistes.

Aquest preu (3.540 milions) és també inferior als 3.720 milions que implicaria el preu pagat per Mitsui, quan va adquirir el 12,5% de la companyia al setembre de l'any passat. "Un descompte de fluxos de caixa lliure ens portaria a una valoració preliminar, al voltant de 3.826 milions d'euros, que també compara positivament amb els 3.540 milions que implica el preu mitjà de la forqueta contemplada per la sortida a borsa de la companyia".

Noticias relacionadas

contador