ep edp 20200518092203
EDP - Archivo

Total entra al mercat elèctric espanyol amb la compra d'actius i part de la cartera de clients d'EDP. En concret, el grup portuguès ha acordat la venda de cicles combinats i una part de la cartera comercial a Espanya a Total per un import de 515 milions d'euros, subjecte als ajustos de tancament de la transacció prevista per al segon semestre de 2020, després de les pertinents aprovacions reguladores, segons ha informat aquest dilluns el grup energètic.

  • 12,85€
  • 1,82%
  • 3,52€
  • 0,83%

En concret, aquesta operació inclou el traspàs a Total dels dos grups de cicle combinat de Castejón (Navarra), amb 843 MW de potència, així com el negoci comercial de B2C a Espanya (1,2 milions de clients al mercat lliure) i la seva participació del 50% a CHC Energia, la comercialitzadora que compartia amb Cide.

La venda d'aquests actius forma part del Pla Estratègic 2019-2022 del Grup EDP presentat al mercat al març de l'any passat que preveia una reducció dels actius de generació tèrmica i la reducció de l'exposició a la volatilitat de preus al mercat majorista.

EDP ha ressaltat que l'operació reforça el perfil de baix risc del grup, contribuint a augmentar el pes de les activitats contractades i regulades a llarg termini al resultat brut d'explotació (Ebitda), a accelerar el desapalancament financer, permetent així una lleugera millora dels beneficis previstos.

FOCUS EN RENOVABLES

Tot just un any després de la presentació del seu Pla Estratègic, EDP ja ha complert el 65% de l'objectiu total fixat de venda i rotació d'actius amb un impacte positiu sobre el deute net de la companyia.

"Per a EDP, aquesta és una operació excel·lent, en la qual una vegada més es posen de manifest no sols la qualitat dels nostres actius, sinó també la importància de la nostra forta capacitat de desenvolupament de projectes perquè continuem creant valor i optimitzant l'estratègia definida al nostre Pla de Negoci", ha ressaltat el president del consell d'administració executiu d'EDP, António Mexia.

Després d'aquest acord, EDP mantindrà més del 95% de l'Ebitda d'Espanya, un dels seus mercats estratègics, on continuarà invertint en renovables, xarxes, grans clients i nous productes 'downstream'. Santander és assessor exclusiu d'EDP per a aquesta operació, segons han informat a Europa Press fonts de l'entitat.

"Per tant, aquesta operació està molt alineada amb la nostra missió en la transició energètica, ja que ens afegeix flexibilitat per a la construcció d'un futur més sostenible, un futur que serà elèctric", ha assenyalat Mexia.

En aquest sentit, EDP continuarà invertint en una transició justa, que inclou desenvolupaments de noves plantes renovables; transformació del grup 1 de la Central de Aboño (Astúries) per cremar gasos de siderúrgia com a font de generació elèctrica; millores en xarxes elèctriques i una àmplia oferta de serveis a empreses, segment en el qual manté una rellevant cartera comercial.

A més, EDP manté una ferma aposta pel mercat de generació distribuïda i mobilitat elèctrica per a tots els segments de clients.

Noticias relacionadas

contador