thomas cook portada
0,03£
  • 0,00£
  • 0,00%

Thomas Cook s'ha assegurat el suport dels seus creditors per aconseguir el rescat de més de 990 milions d'euros. Una injecció que ha liderat el grup xinès Fosun, que hi ha aportat 498 milions d'euros. L'operador turístic britànic fa un temps que està passant per serioses dificultats econòmiques. Les seves accions es deixen al voltant d'un 17% aquest dimecres.

D'aquesta manera, Fosun adquireix el 75% del capital de Thomas Cook i exigeix ​​a canvi el 25% de la facturació de la companyia, segons informen a Bloomberg. El rescat s'està negociant des de juliol.

Mentrestant, els bancs creditors i dels tenidors de bons han aportat altres 450 milions d'euros. "Les accions han caigut dràsticament", tot i que encara queden per veure més caigudes, "amb el recent inversor turc Neset Kockar perdent-se en la nova estructura d'accionistes", apunten des de CMC Markets, que qualifiquen els inversors que decideixin entrar ara en la companyia com "valents", a causa de l'"escala dels desafiaments a què s'enfronta el sector".

La companyia turística, una de les més antigues del món, espera implementar la recapitalització a principis d'octubre d'aquest any. La crisi de liquiditat a la qual s'enfronta Thomas Cook en vigílies de la temporada hivernal és pitjor del que es tem i apunta a la precària situació del balanç.

El conglomerat xinès Fosun, que ostenta el 17% del capital de l'operador turístic britànic i és propietari de Med Club, és soci de l'operador turístic britànic des de 2015. Les dues companyies van llançar Thomas Cook China, una societat conjunta per al negoci turístic al mercat xinès sota les marques de la britànica.

Thomas Cook, que ha revisat a la baixa les seves previsions anuals fins a tres ocasions, va presentar uns números vermells de 1.645 milions de lliures esterlines (1.776 milions d'euros) durant el seu primer semestre fiscal, xifra que suposa multiplicar per 6,6 vegades les pèrdues d'un any abans.

Els analistes d'AJ Bell creuen que "els accionistes de la companyia de viatges poden haver d'acceptar que la seva inversió podria no tenir valor" després que Fosun obtingui la major part del capital, "cosa que significa que molt poc, si de cas, queda sobre la taula per als altres accionistes". Una cosa que explicaria les caigudes que pateixen les seves accions. "Els inversors estan tractant de cobrar i cristal·litzar qualsevol valor restant en la seva inversió abans del refinançament, per por que no quedi res si esperen".

"La intenció de la junta de mantenir la seva cotització al mercat de valors, si és possible, també sembla una mica estranya. La liquiditat en les accions podria ser horrible, ja que ni Fosun ni els prestadors poden voler vendre fins que hi hagi una millora considerable en la valoració del negoci", afegeixen.

Noticias relacionadas

contador