ep imagen corporativathomas cook 20190516183603
THOMAS COOK - Archivo
0,03£
  • 0,00£
  • 0,00%

Thomas Cook Group ha caigut un 17% a la borsa de Londres tot i anunciar un "progrés significatiu" cap a la finalització dels termes clau per a la recapitalització del grup, en les negociacions que manté amb el conglomerat xinès Fosun i els seus principals bancs, com a part d'una proposta de recapitalització, per rescatar la companyia.

L'operador turístic va confirmar el juliol que negocia amb el seu major accionista per a una nova injecció de capital al grup turístic per part de Fosun, de 750 milions de lliures esterlines (809 milions), i posteriorment amb els titulars d'aproximadament el 50% dels bons sènior 2022 i 2023 de la companyia.

D'aquesta injecció de capital, 150 milions de lliures esterlines (161 milions d'euros), han de proporcionar més marge de liquiditat per comerciar la seva programació durant la temporada d'hivern 2019/20 i assegurarà que el grup pugui continuar invertint en la seva estratègia, ha informat la companyia britànica en un comunicat. La crisi de liquiditat a la qual s'enfronta Thomas Cook en vigílies de la temporada hivernal és pitjor del que es tem i apunta a la precària situació del balanç.

La companyia turística, una de les més antigues del món, espera implementar la recapitalització a principis d'octubre de 2019. L'anterior compromís de Fosun amb Thomas Cook era invertir 300 milions de lliures esterlines (323 milions d'euros) en l'operador turístic britànic.

RECAPITALITZACIÓ

La proposta de recapitalització requerirà una reorganització de la propietat dels operadors i aerolínies de la companyia. Si prospera, es traduirà en un augment important de la participació de Fosun en el control de l'operador turístic i una participació minoritària significativa en el grup de les seves aerolínia aerolínies, segons ha explicat la britànica en un comunicat enviat aquest divendres a la Borsa de Valors de Londres.

El conglomerat xinès Fosun, que ostenta el 17% del capital de l'operador turístic britànic i és propietari de Med Club, és soci de l'operador turístic britànic des de 2015. Les dues companyies van llançar Thomas Cook China, una societat conjunta per al negoci turístic al mercat xinès sota les marques de la britànica.

Aquestes converses amb Fosun són el resultat de la revisió estratègica del negoci aeri del grup, anunciada el febrer de 2019, i dels enfocaments estratègics posteriors per a l'operador turístic, centrat ara en l'impuls als seus hotels de marca pròpia, que va deixar en suspensió a l'espera d'aquest procés.

Thomas Cook, que ha revisat a la baixa les seves previsions anuals fins a tres ocasions, va presentar uns números vermells de 1.645 milions de lliures esterlines (1.776 milions d'euros) durant el seu primer semestre fiscal, xifra que suposa multiplicar per 6,6 vegades les pèrdues d'un any abans. Opera a 16 mercats i dona feina a 21.000 treballadors. Compta amb 200 hotels de marca pròpia, a més del seu negoci aeri i de touroperació.

La capitalització borsària del grup ha baixat en uns 125 milions de lliures esterlines (135 milions d'euros), amb un deute net d'uns 1.250 milions (1.350 milions d'euros).

Noticias relacionadas

contador