ep el cofundador y consejero delegado de tesla elon musk
Andrej Sokolow/dpa - Archivo

Tesla ha superat aquest dimecres els 1.000 dòlars per acció per primera vegada a la seva història. Els títols de la companyia pugen més d'un 7%, cotitzant de nou a màxims històrics, ha arribat als 1.011 dòlars. En el que va d'any avança en borsa prop d'un 140%.

  • 177,17$
  • 3,07%

Les pujades d'aquest dimecres es produeixen després que un dels seus proveïdors hagi informat que ha fabricat una bateria que podria tenir una vida de 16 anys i prop de dos milions de quilòmetres.

També ha impulsat els d'Elon Musk la recuperació del sector de l'automòbil a la Xina. L'Associació Xinesa de Fabricants d'Automòbils ha anunciat que les vendes de turismes i tot terrenys han arribat a 1,64 milions d'unitats al maig, la qual cosa suposa un creixement del 1,9% en comparació amb el mateix període de l'any anterior. És el primer creixement que es registra des de fa gairebé un mes.

Lluny queden les paraules de Musk a principis de maig quan va augurar que el preu de les accions era massa alt. Unes paraules que no van passar desapercebudes al mercat, fins a tal punt que va arribar a desplomar-se un 12%. El preu dels títols ja no sembla una prioritat per al magnat.

Llavors les accions estaven entorn als 700 dòlars, la qual cosa suposa un avanç voltat al 30% des de les paraules del CEO de Tesla.

A l'actualitat està més centrat en els errors que s'han registrat en la producció del seu nou crossover Model Y. "Ens està anant raonablement bé amb S, X i 3, però hi ha desafiaments de producció i de la cadena de subministrament amb el Model Y, com sempre passa amb els nous productes", ha assegurat Musk en unes declaracions de les quals es fa eco Bloomberg.

Les pujades dels últims dies col·loquen a Tesla en una situació per tècnic gairebé immillorable. "En superar el nivell dels 968,98 dòlars podríem acabar veient una extensió dels guanys fins al nivell dels 1.200 dòlars", explica César Nuez, analista tècnic de Bolsamania.

Noticias relacionadas

contador