tesla a livre un nombre record de voitures au premier trimestre 2022 malgre la chine

El fabricant de vehicles elèctrics Tesla ha publicat les xifres de lliuraments de vehicles per al tercer trimestre del 2022, una dada que ha quedat lleugerament per sota de les expectatives del mercat. Els analistes estimaven que les entregues superessin el nivell de les 364.000, encara que finalment han estat de 343.000. La dada pitjor del que s'esperava ha estat un dur revés per a la companyia texana, que cau per sobre del 4% al 'premarket' de Wall Street.

  • 170,18$
  • 4,97%

Amb tot, la dada és la més alta dels últims sis trimestres i suposa gairebé 100.000 més lliuraments que al segon trimestre del 2022, quan Tesla va entregar uns 254.000 vehicles entre l'abril i el juny.

En aquest sentit, la producció de cotxes elèctrics va augmentar fins als 365.000, uns 100.000 més que al trimestre anterior (258.000). D'aquests, els Model 3 i Y, aquells cotxes amb preus més populars, van suposar la pràctica totalitat de la producció, amb 345.998 unitats fabricades durant els darrers tres mesos, mentre que la resta de la producció (19.935) va estar conformada pels Model S i X, el sedan i el SUV més cars de la companyia.

Els lliuraments trimestrals són un dels indicadors més seguits a Tesla, ja que solen ser un indicador clar de com seran els resultats financers del fabricant d'automòbils.

"Històricament, els nostres volums de lliurament s'han esbiaixat cap al final de cada trimestre a causa de la construcció de lots regionals de cotxes. A mesura que els nostres volums de producció segueixen creixent, és cada vegada més difícil assegurar la capacitat de transport de vehicles i un cost raonable durant aquestes setmanes de màxima logística", han explicat des de Tesla, alhora que han assenyalat que "durant el tercer trimestre, vam començar a passar a una barreja regional més equilibrada de construcció de vehicles cada setmana, fet que va portar a un augment dels cotxes en trànsit al final del trimestre”.

Cal assenyalar que els darrers mesos no han estat senzills per a la companyia dirigida per Elon Musk. El juliol d'aquest any, Tesla va haver de suspendre temporalment la major part de la producció de la seva fàbrica de Xangai per fer millores a la planta. Així mateix, el fabricant ha executat diverses retallades de personal durant les últimes setmanes i ha anunciat que els seus treballadors als EUA hauran de treballar a l'oficina almenys unes 40 hores setmanals o seran acomiadats.

Així mateix, Tesla ha hagut de fer front a la pujada dels preus de les matèries primeres, la rotació d'executius (amb la notable sortida del líder d'IA Andrej Karpathy al juliol) i altres problemes de producció a les gigafactories de Berlín i Fremont (Califòrnia), així com de la seva fàbrica de bateries a Fremont (Nevada).

Noticias relacionadas

contador