tesla a livre un nombre record de voitures au premier trimestre 2022 malgre la chine

Berenberg publica aquest dijous un informe en què fixa el nou preu objectiu de Tesla en 290 dòlars (des dels 850 dòlars previs) davant el 'split' (divisió d'accions) 3 per 1 que es fa efectiu des d'avui i que suposarà que el preu de cadascun dels seus títols es divideixi en tres. Això suposa, per exemple, que si el preu se situa al voltant de 890 dòlars, una divisió de 3 a 1 deixaria les accions en aproximadament 296 dòlars.

  • 147,05$
  • -1,92%

Aquest nou preu implica que Berenberg no atorga potencial a Tesla. I és que des de la companyia alemanya expliquen que, després d'una visita a la fàbrica de Fremont (Califòrnia) del fabricant de cotxes elèctrics, han decidit reiterar la seva postura neutral sobre la companyia.

"Esperem que el marge brut d'automoció de Tesla es beneficiï a mesura que la seva producció s'allunyi de Fremont, que pateix alts costos de mà d'obra, una disposició ineficient i un equip relativament antiquat. No obstant això, preveiem un potencial limitat a curt termini de la conducció autònoma", expliquen aquests analistes.

Per Berenberg, el producte d'assistència al conductor de Tesla "representa una aspiració a més llarg termini incompatible amb les pujades audaces de preus i les promeses de progrés a curt termini".

"Esperem que el programari de conducció autònoma (actualment anomenat conducció autònoma completa, FSD) segueixi representant una petita proporció de la contribució bruta a l'automoció fins a almenys mitjans de la dècada", insisteixen aquests experts.

LES INNOVACIONS A LES FÀBRIQUES AFAVOREIXEN ELS MARGES

Al costat positiu, Berenberg reconeix que les innovacions de les fàbriques afavoreixen els marges a llarg termini.

"A mesura que les plantes de Tesla a Berlín i Austin vagin creixent, podran replicar elements dels processos de la planta de Xangai", explica.

Aquests analistes veuen l'oportunitat d'una eficiència més gran a la mà d'obra, peces de fosa més grans que redueixen el nombre de robots (promovent l'eficiència del capital) i economies d'escala en la producció de bateries.

"Els menors costos unitaris ofereixen a Tesla la possibilitat de fixar preus. Al nostre parer, podria aconseguir una quota de mercat amb uns marges bruts envejables del 30%, encara que la greu escassetat de vehicles que hi ha hagut recentment ha fet que Tesla no hagi d'estimular la demanda a través del preu", afirmen.

Noticias relacionadas

contador