• Durant el tercer trimestre, va fabricar tan sols 260 models del nou automòbil
  • L'objectiu era produir 300 unitats a l'agost i fins a 1.500 al setembre
elon-musk-affiche-sa-confiance-dans-tesla

Les accions del fabricant de cotxes elèctrics Tesla Motors cauen un 1% en la preobertura de Wall Street, després que la companyia hagi incomplert les seves pròpies previsions de fabricació del nou automòbil Model 3.

  • 168,29$
  • -1,11%

A principis de juliol, el fundador i conseller delegat de Tesla, Elon Musk, va confirmar que ja havien produït la primera unitat i que esperaven fabricar-ne 300 unitats a l'agost i augmentar aquesta producció fins a 1.500 automòbils al setembre, per arribar a les 5.000 unitats a final de any.

No obstant això, aquest dilluns, després del tancament del mercat, Tesla va reconèixer en un comunicat que, durant el tercer trimestre del 2017, tan sols ha fabricat 260 unitats del Model 3 i n’ha lliurat 220. "La producció del Model 3 va ser menor de l’esperada per colls d'ampolla en la producció", assenyala l'empresa.

"Encara que la gran majoria dels sots-sistemes de fabricació a la nostra planta d'automòbils de Califòrnia i a la nostra gigafactoria de Nevada són capaços d'operar a un ritme alt, un grapat d'ells ha trigat a activar-se més del que s'esperava", explica Tesla.

La companyia, però, afegeix que "no hi ha cap problema fonamental en la producció o en la cadena de subministrament del Model 3. Sabem què cal arreglar i estem segurs de solucionar aquests colls d'ampolla a curt termini".

Sobre la producció d'altres models, Tesla ha proporcionat dades més positives. Durant el tercer trimestre, va lliurar 26.150 unitats, de les quals 14.065 van ser el Model S i 11.865, el Model X. El grup espera superar les 100.000 lliuraments del Model S el 2017. Les accions de Tesla cauen un 3% durant els últims tres mesos, encara que es revaloren gairebé un 60% aquest any, cosa que ha impulsat el seu valor en borsa fins a gairebé 57.000 milions de dòlars.

Noticias relacionadas

contador