Tesco, retailing, supermarkets, retail

Les accions de Tesco han tancat en vermell després de registren pujades de prop d'un 3% després d'anunciar que en el primer semestre de l'any els seus guanys han caigut un 15,6%, tot i que les vendes han augmentat a causa de la pandèmia de Covid-19.

  • 2,92£
  • 1,07%

En concret, el grup va obtenir guanys operatius abans de partides extraordinàries de 1.037 milions de lliures fins al 29 d'agost, per sota dels 1.229 milions de lliures del mateix període de l'any passat. Tesco ha pronosticat que els guanys operatius detallistes entre 2020 i 2021 se situaran almenys al mateix nivell que en l'exercici anterior.

Quant a les vendes, al Regne Unit van créixer un 7,6% en el primer semestre, després d'haver augmentat un 8,7% en el primer trimestre. La resposta a la pandèmia va generar 533 milions de lliures de costos.

D'altra banda, Tesco Bank va tenir pèrdues de 155 milions de lliures i la companyia encara espera pèrdues d'entre 175 i 200 milions de lliures per a tot l'any.

Tesco reconeix que encara s'enfronta a grans desafiaments, sobretot l'impacte a llarg termini de la pandèmia, una recessió i una interrupció quan finalitzi el període de transició del Brexit a la fi de 2020.

Noticias relacionadas

contador