ep el presidente ejecutivo de telefonica jose maria alvarez-pallete durante al junta general de
TELEFÓNICA - Archivo

Telefónica i Liberty Global preveuen que l'empresa sorgida de la fusió dels seus negocis al Regne Unit O2 i Virgin Media creï al voltant de 4.000 ocupacions al país i inverteixi 10.000 milions de lliures (11.025 milions d'euros) durant els pròxims cinc anys a millorar els serveis, la tecnologia i les xarxes de banda ampla del país.

  • 4,19€
  • 0,77%

Així ho indiquen el president executiu de Telefónica, José María Álvarez-Pallete, i el president executiu de Liberty Global, Mike Fries, en un article conjunt publicat a 'The Times', en el qual destaquen el seu compromís amb millorar la connectivitat al país malgrat els obstacles.

Els directius indiquen que els problemes reguladors i amb l'aprovació de plans d'infraestructures han fet que el Regne Unit vagi per darrere d'altres països com Espanya, França, Portugal, San Marino o Madagascar quant a cobertura i velocitat de banda ampla i sigui a més el pitjor del G-7 en aquest camp, cosa que consideren "inacceptable".

En aquest context, defensen que amb aquesta 'joint venture' les empreses estan decidides a construir un "nou campió nacional de connectivitat" al Regne Unit que ofereixi "més i millors solucions" per a impulsar l'economia i millorar les infraestructures crítiques.

A aquest sentit, detallen que amb el seu pla d'inversió acceleraran el desplegament de 5G per a cobrir a la fi de 2021 més de 100 ciutats amb la nova tecnologia mòbil, al mateix temps que afegiran un milió de llars i empreses a la seva xarxa de banda ampla fixa, que arribarà als 16 milions en els dotze mesos posteriors al tancament efectiu de la fusió.

Així mateix, agreguen que, a més d'aquest pla de 10.000 milions de lliures (11.25 milions d'euros), la seva ambició és accelerar la inversió per connectar més de set milions de llars a les seves xarxes d'un gigabit i avançar-se als plans del Govern del Regne Unit.

"Això serà transformador per al Regne Unit, canviant la manera en la qual les llars i les empreses es connecten al món 'online' i obrint significatives oportunitats per al creixement i la innovació dels negocis tecnològics del Regne Unit", incideixen.

D'altra banda, també reivindiquen la seva voluntat d'ajudar la societat i les diferents comunitats, com reflecteix el fet que almenys la meitat de les noves connexions d'un gigabit seran en àrees amb baixos nivells de Producte Interior Brut (PIB) o alts nivells d'atur.

En aquest context, remarcat que la intenció de la 'joint venture' que sorgirà després de la fusió d'O2 i Virgin Mitjana és crear al voltant de 4.000 llocs de treball i establir més de 1.000 llocs d'aprenentatge per a millorar la base d'habilitats digitals al Regne Unit.

Noticias relacionadas

contador