ep el presidente de telefonica jose maria alvarez-pallete durante una conferencia en la fundacion
Oscar Cañas - Europa Press - Archivo
4,14€
  • 0,03€
  • 0,71%

La Unió Temporal Empresarial (UTE) creada per Telefónica i Hisdesat de facilitar al Ministeri de Defensa espanyol una solució per al subministrament d'equipament, instal·lació, configuració segura i provisió de serveis de comunicacions i multimèdia al personal desplegat en zones d'operacions. El contracte té una durada de 14 mesos i fins a dos anys de pròrroga.

Aquesta UTE ofereix un servei a la mida del client, gràcies a les capacitats que aporten les dues companyies, tant en matèria de comunicacions via satèl·lit, com en el servei d'Internet, accés sense fils i distribució de continguts. Entre els serveis prestats destaquen: el servei de 'Transport Segur per Satèl·lit de la Informació' fins a zones d'operacions, accés a continguts multimèdia, formació a distància i un servei d'accés a Internet i als telefonia mòbil IP.

L'objectiu del Ministeri de Defensa per posar en marxa aquest nou i avançat projecte, mitjançant el Centre de Sistema i Tecnologies de la Informació i les Comunicacions (CESTIC), és el de millorar les condicions de vida del personal militar en els desplegaments alhora que s'incrementa la seguretat i protecció davant els atacs cibernètics.

Les noves tecnologies digitals unides a la robustesa de la xarxa de comunicacions segures de les flotes de satèl·lits SPAINSAT i Xtar-EUR, permetran la connectivitat de més de 3.200 soldats i mariners desplegats sobre el terreny.

D'aquesta manera, el personal militar desplegat a Zona d'Operacions podrà comptar amb un servei d'assistència individual a través d'una plataforma de comunicacions (veu i dades), de formació en línia, i d'entreteniment (amb un canal de TV en directe d'esports, notícies de la mà del canal 24 hores de RTVE, a més d'altres continguts de Movistar+, com ara sèries i pel·lícules), des dels seus dispositius mòbils amb qualitat i seguretat.

Les primeres instal·lacions es faran a la tardor a les missions i vaixells desplegats a Letònia, Somàlia, Mali i República Centreafricana.

Noticias relacionadas

contador