ep alvarez-pallete confiaquecotizaciontelefonica refleje el autentico valor decompania
TELEFÓNICA
4,09€
  • 0,00€
  • 0,00%

Telefónica tanca la venda del seu negoci a Panamà a Millicom. La companyia de telecomunicacions espanyola així ho ha anunciat a través d'un fet rellevant enviat a la CNMV. Els d'Álvarez-Pallete ja van anunciar l'operació el passat 20 de febrer i, ara, la fan efectiva.

L'operació s'ha tancat per 594 milions de dòlars, uns 536 milions d'euros al canvi actual, segons ha apuntat Telefónica al seu comunicat.

Telefónica va anunciar la venda del seu negoci a Panamà a Millicom a mitjans de febrer. Però també la de la seva presència a Costa Rica i Nicaragua. En aquest últim cas, l'operació es va tancar el 16 de maig passat per 390 milions. En total, la companyia de telecomunicacions de Pallete busca aixecar una suma de 1.455 milions d'euros per sortir dels tres països llatinoamericans.

La companyia de telecomunicacions aconsegueix així tancar l'operació amb una plusvàlua de 800 milions d'euros i redueix deute en 1.400 milions. Amb aquesta operació, juntament amb les vendes de Telefónica Móviles Guatemala i Telefónica Móviles El Salvador, que es van anunciar el passat dia 24 de gener de 2019, la companyia completa la venda de totes les seves operacions a Centreamèrica per un import agregat (enterprise value) de 2.025 milions d'euros.

"Aquesta operació s'emmarca dins de la política de gestió de cartera d'actius del grup Telefónica, basada en una estratègia de creació de valor, optimització del retorn sobre el capital i posicionament estratègic. Així mateix, complementa l'objectiu de reducció de deute i enfortiment de balanç per la via orgànica, en un escenari de generació de caixa creixent, que ens permet alhora mantenir una remuneració a l'accionista sostenible i atractiva", va explicar l'operadora de telecomunicacions.

Noticias relacionadas

contador