• Els guanys entre abril i juny arriben als 693 milions
  • El resultat del segon trimestre es queda per sota del que esperaven els analistes
telefonica edificio

Telefónica ha reportat els seus resultats abans de l'obertura del mercat, amb una caiguda del benefici net del 42,1%, entre gener i juny, fins a la xifra de 1.241 milions d'euros. El descens està provocat, en gran mesura, per l'evolució dels comptes al Regne Unit i al Brasil i la depreciació de les seves divises. A més, les xifres del segon trimestre han quedat lleugerament per sota del que preveia el mercat.

  • 4,22€
  • 1,73%

En concret, entre abril i juny, l'operadora espanyola ha generat guanys nets per valor de 693 milions d'euros. Una xifra que no arriba als 711 milions que, segons Expansión, havia anticipat el consens dels analistes, que apuntaven un deteriorament de les xifres com a conseqüència de l'exposició dels mercats britànic i brasiler.

Lea también: En directo | Resultados empresariales del segundo trimestre 2016 en España y EEUU

El fet rellevant enviat a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) mostra un descens de la xifra de negoci del 7,1% fins els 25.235 milions d'euros. Per mercats, el volum d'ingressos augmenta un 5,4% a Espanya fins els 6.328 milions, i augmenta el seu pes als comptes fins el 25%.

Entre els objectius de Telefónica estan mantenir, com en els últims exercicis, el dividend de 0,75 euros per acció, i reduir a mitjà termini la ràtio de palanquejament

La resta de mercats principals de Telefónica segueix una evolució oposada a la primera meitat de l'any. Els ingressos d'Alemanya cauen un 4,1% fins els 3.691 milions, al Regne Unit un 8,9% fins els 3.464 milions d'euros i a Hispanoamèrica un 15,7% fins els 6.015 milions. En els últims casos, els tipus de canvi contribueixen substancialment a aquesta variació negativa.

D'altra banda, el benefici abans d'interessos, impostos i amortitzacions (Oibda) disminueix un 6,4% fins els 7.756 milions, amb una caiguda d'una dècima percentual a Espanya fins els 2.583 milions i més acusada a la resta de mercats. Així, disminueix un 2,2% a Alemanya fins els 850 milions, un 5,4% al Regne Unit fins fins els 918 milions, un 6,4% al Brasil fins els 1.647 milions i un 20,9% a Hispanoamèrica fins els 1.701 milions.

El marge d'Oibda, que se sol utilitzar com una mesura d'eficiència quan es compara el resultat operatiu amb els ingressos, millora dos punts percentuals fins el 30,7%. En aquest sentit, cau 2,3 punts a Espanya fins el 40,8% i augmenta en la resta de casos, tot i que amb nivells inferiors: 23% a Alemanya, 26,5% al Regne Unit, 32,4% al Brasil i 28,3% al conjunt d'Hispanoamèrica.

Llegiu també: Vídeo | Telefónica da muestras de fortaleza en el corto plazo

TELEFÓNICA REITERA ELS SEUS OBJECTIUS DE DIVIDEND

Els resultats i "la millora esperada en la generació de caixa en la segona meitat de l'any", permeten a la teleco confirmar els objectius de l'any, explica José María Álvarez-Pallete, president executiu de Telefónica, en el comunicat enviat a la CNMV. En aquest sentit, entre els objectius estan mantenir com en els últims exercicis el dividend de 0,75 euros per acció, i reduir a mitjà termini la ràtio de despalanquejament.

Les xifres del segon trimestre, assegura el CEO que va substituir a l'abril César Alierta, destaquen que els resultats del segon trimestre mostren "els beneficis de l'execució de la transformació estructural de Telefónica, que ens permet així mateix construir el futur impulsant les nostres capacitats d'innovació i de dades massives".

CLIENTS DE L'OPERADORA

Els accessos totals de Telefónica han ascendit a 347,5 milions en acabar juny, la qual cosa implica una caiguda del 2%, principalment "pels menors clients mòbils de prepagament al Brasil". La companyia assegura que el descens està en línia amb l'objectiu comercial de centrar-se en accessos de major valor i millor fidelització.

En aquest sentit, la quantitat de mòbils de contracte han crescut a ritmes del 6%, els accessos de fibra i VDSL han crescut un 31% i els clients de TV de pagament augmenten prop d'un 5%. Telefónica assenyala que l'ingrés mitjà per client en el primer semestre s'ha incrementat en un 3,2%

Llegiu més:

Atentos que podríamos estar cerca del fin del rebote en Telefónica

Telefónica sigue buscando cubrir el hueco bajista del pasado 24 de junio

Telefónica nombra nuevo consejero delegado de O2 a Mark Evans

Vídeo | Telefónica intenta recuperar la normalidad

Telefónica no venderá O2 pese al Brexit, ¿espera un segundo referéndum?

contador