ep archivo   fibra optica de telefonica movistar
TELEFÓNICA - Archivo

Telefónica i el fons d'inversió KKR han comprat el negoci de l'Empresa Nacional de Telecomunicacions (Entel) a Xile per 365 milions d'euros, segons ha confirmat el grup xilè en un comunicat.

  • 4,12€
  • -0,70%

L'operació s'ha fet mitjançant On Net Fibra, l'empresa conjunta de Telefónica i KKR a Xile, participada per l'operadora espanyola en un 40%. Entel era fins ara el principal rival de Telefónica a Xile.

Amb l'acord, On Net Fibra ha comprat la línia de negocis d'infraestructura de fibra òptica per a serveis d'Internet a la Llar d'Entel a Xile, que contempla aproximadament 1,2 milions d'unitats immobiliàries de fibra òptica.

"També s'ha inclòs un acord per a la subscripció d'un contracte per a la prestació de serveis de connectivitat per continuar oferint serveis d'Internet a la Llar sobre la xarxa de KKR-OnNet, amb una cobertura conjunta d'aproximadament 3,9 milions d'unitats immobiliàries de fibra òptica, una vegada aprovada la Transacció i realitzades certes integracions operacionals, i de 4,3 milions al 2024", ha explicat Entel al comunicat.

Els experts de Renta 4, que aconsellen sobreponderar Telefónica, amb una valoració de 5,10 euros, consideren que es tracta d'una "notícia positiva, que reforça el posicionament de Telefónica en un dels segments de més creixement a Xile".

Noticias relacionadas

contador