ep archivo   fachada de la sede de la multinacional espanola telefonica
Ricardo Rubio - Europa Press - Archivo

Telefónica estudia dur a terme una revisió del seu pla estratègic 2023-2025 per adaptar-lo a l'escenari macroeconòmic actual, marcat per l'elevada inflació. El grup de telecomunicacions ha contractat la consultora McKinsey per definir la nova estratègia, segons informacions recollides per Europa Press i El Confidencial.

  • 4,22€
  • 1,73%

La guerra d'Ucraïna, l'alta inflació, la crisi energètica... tots aquests factors han provocat una caiguda de les borses a nivell mundial i els seus efectes s'han deixat notar a Telefónica, que ha vist caure el preu de les accions fins als 3 ,34 euros, una pèrdua del 34% des de màxims anuals i del 10% des del gener.

Amb aquesta decisió, el president de la companyia, José María Álvarez-Pallete, busca convèncer els inversors del futur de l'operadora traçant una nova estratègia, després que l'últim pla no hagi tingut l'impacte esperat a la cotització, malgrat la reducció del deute i la tornada al pagament del dividend en efectiu.

Segons la informació avançada per El Confidencial, Pallete vol tenir preparat el nou pla estratègic durant les properes setmanes perquè sigui valorat pel Consell d'Administració i sigui validat a finals de novembre, per la qual cosa la definició del projecte ja està en fase avançada.

La nova estratègia de Telefónica no seria tan rupturista com altres vegades i mantindria el focus a Alemanya, Brasil, Espanya i Regne Unit com a mercats clau, es modularia l'exposició a la resta del mercat llatinoamericà i s'apostaria pel creixement de Telefónica Infra i Telefónica Tech.

Fins ara, el grup ha dut a terme diferents operacions per reduir el seu deute, que ha passat a ser de 28.800 milions el juny del 2022, enfront dels 37.700 milions, el 31 de desembre del 2019.

Per això, Telefónica va vendre els negocis d'infraestructures, com Telxius, per més de 7.000 milions, i la fibra rural a Espanya i va sortir de diversos països centreamericans, com ara Panamà, Nicaragua, Guatemala i Costa Rica. Així mateix, ha tancat aliances amb Infra per desplegar fibra òptica a tots els seus mercats estratègics amb Allianz com a soci a Alemanya, CDPQ al Brasil, Predica i Vauban a Espanya i Infravia al Regne Unit i ha arribat a acords amb KKR a Xile i Colòmbia.

Noticias relacionadas

contador