• Els analistes consideren positiu que diversos compradors s'interessin per aquest negoci
  • L'operadora va haver de cancel·lar la sortida a borsa al no obtenir el preu desitjat
cbtelefonica

El fons sobirà de Singapur GIC (Government of Singapore Investment Corporation) estudia comprar una participació en Telxius, la filial d'infraestructures de telecomunicacions de Telefónica, valorada en uns 1.500 milions d'euros, segons publica el diari britànic The Times.

  • 4,13€
  • -0,12%

GIC està treballant amb el fons de capital de risc CVC per comprar una participació important en Telxius, encara que Telefónica seguiria mantenint el control de l'empresa, que estaria sent valorada en 3.700 milions d'euros.

Telefónica va haver de suspendre la sortida a borsa de Telxius a finals de setembre de l'any passat, a causa que no va aconseguir suscitar l'interès dels inversors per aquest negoci i les ordres de compra que va rebre van ser inferiors a l'esperat. Des de llavors, negocia la venda d'una participació destacada, però que li permeti mantenir el control de l'empresa, amb diversos fons d'inversió interessats.

Els analistes de Renta 4, que reiteren el seu consell de sobreponderar Telefónica, amb preu objectiu 11,4 euros per acció, consideren l'interès de GIC "positiu", després que s'hagi fet públic en els últims dies l'interès d'altres fons com Ardian i KKR. Si hi ha més potencials compradors interessats, l'operadora presidida per José María Álvarez-Pallete pot aconseguir un preu més elevat per aquest actiu.

Des de Ahorro Corporación, afirmen que la possible venda de fins al 49% de Telxius "té sentit estratègic", ja que Telefónica no va poder col·locar en borsa aquest actiu quan ho va valorar entre 3.600 i 4.350 milions d'euros. "L'operació ajudaria a reduir lleugerament l'endeutament de la companyia", ja que la ràtio Deute Financer Net (DFN)/EBITDA esperat per 2017 baixaria des de 2,9 vegades a 2,8 vegades, afirmen aquests experts.

Quan tanqui la venda d'aquesta participació en Telxius, Telefónica té previst reactivar la sortida a borsa d'O2, la seva filial de mòbils a Regne Unit, segons afegeix el diari britànic. L'operadora vol realitzar una operació similar a la sortida a borsa de la seva filial a Alemanya, duta a terme en 2012. L'objectiu és ingressar fins a 6.300 milions d'euros per reduir un 10% el seu deute.

Noticias relacionadas

contador