ep presidente ejecutivotelefonica jose maria alvarez-pallete
EUROPA PRESS

Telefónica ha comunicat a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) que ha tancat la venda del 24,8% del capital social de Telxius Telecom al fons KKR (Kohlberg Kravis Roberts & Co), un acord anunciat per l'operadora de telecomunicacions el 21 de febrer de 2017.

  • 4,12€
  • 0,68%

Telefónica ha obtingut les autoritzacions reguladores per transmetre a KKR 62 milions d'accions de Telxius (el 24,8% del seu capital social) per un preu de 790.500.000 d'euros (12,75 euros per acció). L'empresa espanyola espera vendre el 15,2% restant del capital de Telxius durant el quart trimestre de l'exercici actual "per un preu d'almenys 484.500.000 d'euros".

L'operadora afegeix que "en el dia d'avui, un cop realitzada l'esmentada compravenda, ha entrat en vigor un acord entre accionistes signat per Telefónica, KKR i Telxius que regula les relacions de Telefónica i KKR com a accionistes de Telxius". L'empresa va haver de suspendre la sortida a borsa de Telxius al setembre de 2016 en no obtenir-ne la valoració desitjada.

Telefónica especifica que "aquesta transacció no genera impacte en els resultats consolidats del Grup Telefónica per tractar-se de la venda d'un percentatge minoritari i que Telefónica segueix mantenint Telefónica el control sobre Telxius".

El grup presidit per José María Álvarez-Pallete explica que "aquesta operació s'emmarca dins de la política de gestió de cartera d'actius del Grup Telefónica, basada en una estratègia de creació de valor i posicionament estratègic. Així mateix, complementa l'objectiu de reducció de deute per la via orgànica, en un escenari de generació de caixa creixent".

Les accions de l'operadora, que presenta els seus resultats del tercer trimestre aquest dijous, han baixat un 0,15%, fins a 8,82 euros.

Noticias relacionadas

contador