• Aquests experts han incrementat la seva valoració sobre Telefónica després del càstig que la teleco ha patit durant els últims sis mesos
  • Consideren que aspectes tan comentats com la competència al sector no són tan negatius com se suposen
jose maria alvarez pallete telefonica

Telefónica no està tenint un bon any en borsa i els experts de Berenberg ho saben. Precisament pel càstig que ha patit respecte a les seves companyes de sector -en part pels temors a la pressió de la competència i pels vents en contra a causa de l'impacte de les divises, especialment a Llatinoamèrica- aquests analistes han decidit pujar el seu consell fins a 'comprar' des de 'mantenir' i el seu preu objectiu fins als 11,7 euros des dels 10,1 euros.

  • 3,94€
  • 0,66%

Segons els experts de Berenberg, és evident que la situació a l'operadora ha canviat amb l'arribada del nou equip directiu, però això no ha de ser interpretat com una cosa negativa. El nou president, José María Álvarez-Pallete, va deixar clar després de la seva arribada que el dividend, intocable per l'anterior 'cap', César Alierta, no era per a ell. Els experts de Berenberg també destaquen el desembarcament de Laura Abasolo a l'operadora, directora de Finances i Control de Telefónica i que va substituir Ángel Vilá Boix, ara conseller delegat de Telefónica. "Creiem que és probable que Telefónica tingui ara menys gana per les operacions corporatives (fusions i adquisicions) i destaquem el sòlid flux lliure de caixa. Per tant, la reducció del palanquejament és una història més creïble del que ho ha estat al passat", assenyalen aquests analistes.

La reducció del seu voluminós deute és el gran repte de Telefónica. Per a això, se segueix especulant quan i com es desfarà de la seva filial al Regne Unit (O2) i fins i tot es barreja una nova retallada del dividend (tot i que de moment l'operadora ha dit que no el tocarà i, a més, això no seria suficient per reduir el deute en la quantitat que es necessita). Pel que fa a l'Amèrica Llatina, els experts de Berenberg diuen que Telefónica té "algunes opcions per intentar corregir la reducció perllongada de la contribució del flux de caixa d'efectiu dins de la regió".

MÁSMÓVIL NO ÉS UN PROBLEMA

La pressió sobre els preus a causa de la competència és un altre dels aspectes que està pesant sobre Telefónica durant els últims temps. Els experts de Berenberg, però, creuen que les preocupacions en aquest sentit "són exagerades". "Telefònica pot respondre a més competència sense modificar radicalment la seva estratègia", assenyalen aquests analistes i afegeixen: "Esperem que els seus resultats del tercer trimestre mostrin un modest creixement a Espanya que asseguraria els inversors de les condicions del mercat".

MásMóvil, en opinió de Berenberg, té "incentius limitats" per irrompre al mercat. "Està guanyant una quota justa de clients i no presenta un perfil similar al model de Telefònica: no té el focus en la tecnologia ni cap contingut ni pla de negoci en banda ampla", assenyalen.

Els experts de Berenberg subratllen la "valoració atractiva" de Telefónica, "especialment per a Espanya", i destaquen el Brasil dins de Llatinoamèrica. "Brasil és clarament l'actiu més interessant que posseeix Telefónica a Llatinoamèrica. Creiem que la rendibilitat de Vivo continuarà durant els propers trimestres. A la resta de Llatinoamèrica el portarà temps tornar-se a guanyar la confiança dels inversors. No obstant això, al nostre parer, les millores a l'Argentina, la situació virtualment estable de Veneçuela i el final de la guerra de preus a Colòmbia podrien ser els punts de partida per a un canvi progressiu en la percepció".

Noticias relacionadas

contador