• La col·locació d'O2 és fonamental en l'objectiu de l'operadora de reduir el seu voluminós deute
  • La companyia està lluitant per no perdre el suport dels 8,80 euros
Pallete-telefonica-2

Enmig del caos en què s'ha convertit la crisi catalana, i que està afectant de manera molt directa als bancs, emergeix Telefónica. L'operadora, que cau aquest dimecres com la resta de valors que integren l'IBEX (-2,17%. 8,810 euros), està cotitzant just sobre el nivell clau dels 8,80 euros enmig de les últimes informacions que apunten que l'OPV (oferta pública de venda) de la seva filial britànica O2 es retardarà fins a la primavera de l'any que ve.

  • 4,22€
  • 1,73%

Segons va informar aquest dimarts Financial Times, l'operació es retardarà per l'ajornament de la subhasta de l'espectre per a les comunicacions 4G i 5G al Regne Unit a causa de les impugnacions al procés fetes per British Telecom i Three. Ara s'estima que la justícia britànica no es pronunciarà sobre aquesta qüestió fins al gener com a molt aviat i, si s'admet a tràmit alguna de les impugnacions, el procés legal s'estendrà més en el temps i farà que es retardi la subhasta de l'espectre, la qual cosa és determinant per al desenvolupament de mòbils al Regne Unit. "En conseqüència, el més lògic és que l'OPV d'O2 es retardi fins que aquest assumpte quedi resolt", assenyalen els experts de Bankinter.

No obstant això, precisen aquests experts, "el mercat tenia ja descomptat que aquesta operació probablement no seria possible realitzar-la a curt termini, de manera que aquest retard en les impugnacions en la subhasta de l'espectre no altera massa les expectatives sobre aquest tema", afegeixen aquests analistes.

Telefónica necessita realitzar l'OPV d'O2 per anar reduint el seu deute, que és un dels seus principals problemes (deute financer net: 48.487.000 al juny de 2017), i perquè el seu ràting no sigui vulnerable. La venda d'O2 era un dels temes clau per a aquest any però, a mesura que anaven passant els mesos, s'anava constatant que l'assumpte no tenia aspecte de concretar-se. Segons l'opinió dels experts de Bankinter, el fet que s'hagi confirmat que aquest any no es tancarà la venda "pesarà en Telefónica durant uns dies".

"PUNT D'INFLEXIÓ POSITIU"

Tot i que els seus plans amb O2 no es compliran, els experts de Bankinter apunten que Telefónica es troba "en una mena de punt d'inflexió positiu pel que fa a l’evolució borsària".

En la seva opinió, les perspectives per realitzar una OPV parcial d'O2 abans o després van prenent forma. "Assignem una probabilitat lleugerament superior al 50% al fet que pugui desinvertir a un preu acceptablement atractiu, encara que segurament no abans de la primavera del 2018". Afegeixen aquests analistes que la incipient reactivació de l'activitat a l'Amèrica Llatina també suma en positiu, així com la revisió a l'alça que va fer dels seus objectius coincidint amb la publicació dels resultats del primer semestre. Així i tot, des de Bankinter creuen que "els arguments encara són insuficients com per poder recomanar 'comprar'". Mantenen el seu consell de 'neutral'.

Noticias relacionadas

contador