ep el presidente ejecutivo de telefonica jose maria alvarez-pallete durante al junta general de
TELEFÓNICA - Archivo

Telefónica avança en borsa durant l'última jornada per poder cobrar el dividend. Les accions de l'operadora repunten un 2,3%, fins als 3,94 euros, i estenen el ral·li iniciat des dels seus mínims anuals dels 2,71 euros, marcats a principis de novembre.

  • 4,22€
  • 1,73%

I tot i que encara cotitzen molt lluny del seu màxim anual de 6,57 euros, marcat abans de la pandèmia, els inversors s'interessen pel valor en l'última jornada que dóna dret a cobrar el dividend de 0,194 euros bruts per acció que l'operadora repartirà en efectiu o accions en pròximes dates.

Seran necessaris 18 drets d'assignació gratuïta per rebre una acció nova, mentre que el preu definitiu del compromís de compra per part de Telefónica ascendeix a la quantitat bruta de 0,194 euros per dret.

Els drets s'assignaran als accionistes de Telefónica que apareguin legitimats com a tals als registres comptables d'Iberclear el 14 de desembre, a raó d'un dret d'assignació gratuïta per acció. Per a això, els accionistes hauran d'haver adquirit els títols no més tard de les 23:59 hores del 10 de desembre.

El termini per sol·licitar retribució en efectiu finalitza el 21 de desembre, mentre que el 28 de desembre es produirà l'adquisició per part de Telefónica dels drets d'aquells accionistes que ho hagin sol·licitat i el 30 de desembre cobraran els que hagin optat per la retribució en efectiu.

Entre el 4 i el 12 de gener de 2021 es realitzaran els tràmits per a la inscripció de l'augment de capital alliberat al Registre Mercantil i l'admissió a cotització de les noves accions al Sistema d'Interconnexió Borsària Espanyol, que s'estima poder començar a contractar-les de forma ordinària a les borses espanyols el 13 de gener.

A més, per anàlisi tècnica, el valor ha superat la resistència dels 3,77 euros i la mitjana de 200 sessions, de manera que "el més normal és que acabem veient un atac al nivell dels 4,30 euros", segons indica César Nuez, analista de Bolsamanía.

Noticias relacionadas

contador