ep sede de telefonica deutschland en munich alemania
TELEFÓNICA DEUTSCHLAND - Archivo

Telefónica Deutschland i Deutsche Telekom han arribat a un acord per a ampliar la seva actual col·laboració en el camp de la banda ampla fixa. Totes dues companyies han signat un nou contracte de deu anys de durada que donarà accés a la filial alemanya de Telefónica als serveis de fibra òptica del seu rival.

  • 4,15€
  • 0,78%

Telefónica Alemanya ha explicat en un comunicat que, a través d'aquest nou contracte, podrà oferir en el futur als seus clients els serveis de fibra òptica fins a la llar (FTTH) de Deustche Telekom, especialment a grans ciutats. Al mateix temps, continuarà utilitzant els seus productes de vectorització majoristes i VDSL.

La xarxa de FTTH de Deutsche Telekom, que permet aconseguir fins a velocitats d'1 Gb per segon, arriba ja a 1,8 milions de llars i el seu desplegament s'accelerarà "significativament" en els pròxims anys.

Per part seva, la xarxa VDSL, que arriba a prop de 33 milions de llars, arriba a velocitats de fins a 250 Mb per segon.

Així mateix, la companyies també cooperaran en altres àrees com les relacionades amb l'expansió i la compartició de xarxes. Així, apunten que Deutsche Telekom proveeix a Telefónica Deutschland de prop de 5.000 connexions de fibra en noves i actual torres de telefonia mòbil.

L'acord entre els dos operadors de telecomunicacions alemanys està previst que entri en vigor a la primavera de 2021, una vegada que obtingui les aprovacions necessàries dels organismes reguladors, en particular de l'Agència Federal de Xarxes d'Alemanya (Bundesnetzagentur).

El conseller delegat de Telefónica Deustchland, Markus Haas, ha explicat que aquest acord a llarg termini amb Deutsche Telekom dóna més seguretat a la seva planificació futura i permetrà a l'operadora oferir als seus clients productes convergents "de primera classe".

Noticias relacionadas

contador