ep archivo - instalaciones de tecnicas reunidas
TÉCNICAS REUNIDAS - Archivo

Técnicas Reunidas ha estat seleccionada per l'empresa polonesa PKN Orlen per dur a terme l'expansió del complex industrial que aquesta posseeix a la ciutat de Plock (Polònia) per un import de 900 milions d'euros, segons ha informat en un comunicat enviat a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

L'acord s'ha fet públic en el marc d'un acte organitzat aquest dilluns per l'empresa polonesa a les pròpies instal·lacions de la planta industrial i durant el qual han participat el viceprimer ministre i ministre de Patrimoni de l'Estat, Jacek Sasin; el president del Consell d'Administració de PKN Orlen, Daniel Obajtek; el president de Hyundai Engineering, Chang Hag Kim, i el president executiu de Técnicas Reunidas, Juan Lladó.

El projecte suposarà una inversió a l'entorn de 1.800 milions d'euros, dels quals la part de Técnicas Reunidas puja aproximadament a la meitat. L'objectiu de l'expansió és maximitzar el potencial petroquímic de PKN a través de la incorporació de nova capacitat a les instal·lacions ja existents. Així, pretén contribuir a millorar el balanç del país europeu en aquest àmbit d'activitat.

La companyia ha destacat que el projecte inclou el "ple respecte als més exigents requeriments en matèria de protecció mediambiental". En aquest sentit, la planta serà "una de les més avançades tecnològicament del món" des del punt de vista mediambiental. En concret, la inversió integrarà les operacions petroquímiques amb la producció de combustibles nets i optimitzarà la utilització de matèries primeres i recursos de tots dos processos.

El projecte per al qual Técnicas Reunidas ha estat seleccionat com a preferred bidder, i que l'empresa espanyola desenvoluparà en associació amb Hyundai Engineering Co, suposa un contracte del tipus EPCC ("engineering, procurement, construction and commission"), cosa que implica l'execució total del projecte. Aquest inclourà, en particular, una nova unitat de producció d'olefines amb llicència tecnològica de KBR i un sistema de recuperació de productes.

Després de la celebració de l'acte, Juan Lladó ha destacat que aquest projecte "suposa un important reconeixement a la capacitat tecnològica de Técnicas Reunidas i a la competència professional" dels enginyers de l'empresa. "S'inscriu en el procés de creixement que està experimentat actualment la nostra cartera de projectes i prova l'esforç que hem assumit per compatibilitzar les activitats petroquímiques amb els objectius de la transició energètica", ha destacat.

Noticias relacionadas

contador