ep archivo   el presidente de telefonica jose maria alvarez pallete interviene en una junta general
Marta Fernández Jara - Europa Press - Archivo

Credit Suisse es manté tèbia amb Telefónica. La companyia helvètica ha mantingut en 4,68 euros el preu objectiu dels drets de la companyia espanyola i reitera el consell de neutral sobre l'operadora de telecomunicacions. Cal recordar que Credit Suisse ja va retallar el preu objectiu fins a aquests 4,68 euros des dels 4,8 després dels primers resultats trimestrals de Telefónica el 2022.

  • 4,13€
  • 0,32%

En aquest sentit, Credit Suisse segueix apostant per un augment de l'EBITDA per al 2022 de l'1,6%, una valoració que reflecteix "un tancament de l'operació d'Oi al Brasil més aviat del que havíem calculat" i un "marge d'Oi Móvel" lleugerament superior”. Així mateix, retallen la contribució del negoci a Alemanya en un 0,4%.

A Espanya, Credit Suisse espera que millorin les taxes de caiguda de l'EBITDA fins al –3,8%, “ajudats per alguns estalvis del pla de baixes voluntàries anunciat a principis d'any”. “Espanya continua sent competitiva, sobretot a la gamma baixa: la gamma mitjana està experimentant un gir a la baixa i la gamma alta és robusta; Telefónica està exposada sobretot a la gamma alta”, expliquen.

El banc suís considera que les millors taxes de creixement de l'EBITDA a Espanya i al Brasil constitueixen “un vent de cua a curt termini per al valor”. Tot i això, assenyalen, el principal risc és macroeconòmic: l'enfortiment de l'euro i l'augment de la rendibilitat dels bons sobirans.

Així, plantegen dos escenaris. Un de més positiu en què l'acció assoleix un preu objectiu de 7 euros, si el marge d'EBITDA a Espanya es manté al 40%, així com una pujada del 50% gràcies a la reducció de l'impost sobre circulació de mercaderies i serveis de transport (ICMS) ) al Brasil. I un altre de negatiu, amb el preu objectiu enfonsant-se fins a dos euros, si el marge d'EBITDA a Espanya cau al 35% com a resultat de la incorporació de noves fonts d'ingressos tecnològics o una depreciació del 10% del tipus de canvi a l'Amèrica Llatina.

Noticias relacionadas

contador